Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Krievija atzīst: Krievijas pilsoņiem Latvijā pensiju maksājuma izpilde ir aizkavējusies

© pixabay.com

Krievijas vēstniecības Latvijā pagaidu pilnvarotais lietvedis Oļegs Zikovs, kurš šodien bija izsaukts uz Ārlietu ministriju (ĀM) paskaidrojumu sniegšanai par pensiju izmaksu kavēšanu savas valsts pilsoņiem Latvijā, apsolījis rast drīzu risinājumu pensiju pārskaitījumiem.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, Krievijas vēstniecības pārstāvim tika norādīts uz Krievijas puses līgumisko saistību laicīgu neizpildi šajā jautājumā. Šī iemesla dēļ Latvijas puse ir informējusi tos Latvijas iedzīvotājus, kuri saņem Krievijas pensijas, ka kārtējais maksājums ir aizkavējies, jo no Krievijas nav saņemti tam paredzētie naudas līdzekļi.

Krievijas puse tika aicināta sniegt skaidrojumu par to, kāpēc šāda situācija ir izveidojusies, kā arī rast problēmas risinājumu. Zikovs tika informēts, ka ĀM par šo jautājumu ir nosūtījusi notu Krievijas Ārlietu ministrijai.

Krievijas pārstāvis atzinis, ka pensiju maksājuma izpilde ir aizkavējusies, un informējis, ka Krievijas puse patlaban meklē problēmas risinājumus.

Kā liecina Krievijas vēstniecības Latvijā tīmekļvietnē ievietotais paziņojums, Krievijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonds Krievijas pilsoņiem paredzēto naudu esot savlaicīgi nosūtījis augusta vidū. "Tomēr nezināmu iemeslu dēļ šo darījumu vēl nav apstiprinājusi korespondentbanka, [un] līdzekļi Latvijas pusi nav sasnieguši," teikts paziņojumā.

Vēstniecībā atzīmē, ka patlaban Krievijas Federācijas pilnvarotā banka sadarbojas ar korespondentbanku, lai atrisinātu šo situāciju.

Kā ziņots, Krievijas pensiju izmaksa par šī gada trešo ceturksni kavēsies, jo nav saņemti naudas līdzekļi no Krievijas Federācijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonda.