Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Rēzeknes slimnīcā dažas dienas pēc trešā bērna piedzemdēšanas nomirst sieviete

© pixabay.com

Veselības inspekcija un Rēzeknes slimnīca izmeklē kādas pacientes nāvi pēc tam, kad viņa bija laidusi pasaulē savu trešo bērnu un dažas dienas vēlāk ar sarežģījumiem atgriezusies ārstniecības iestādē, vēstīja TV3 raidījums "Bez tabu".

Bērna tēvs raidījumam pastāstīja, ka mazulis pasaulē nācis 23.jūlijā. Pēc nepilnām trim dienām māte ar bērnu no slimnīcas izrakstīta, taču drīz vien sievietei sākušās komplikācijas - asiņošana un temperatūra. 31.jūlijā māte vērsusies Rēzeknes slimnīcā ar spēcīgu iekšējo asiņošanu un temperatūru. Identiskas veselības pazīmes fiksētas arī dažas dienas pirms viņas nokļūšanas stacionārā, taču vietējās poliklīnikas ginekoloģe esot norādījusi, ka tā pēc dzemdībām notiekot.

Zīdaiņa tēvs sarunā ar "Bez tabu" apgalvoja, ka dzīvesbiedres dzemdē esot atstāta placenta un tur sākusies infekcija. Uz operāciju galda mātei divas reizes esot apstājusies sirds, taču ārsti sirdsdarbību atjaunojuši. Trešajā reizē sirds apstājusies pavisam.

Rēzeknes slimnīcas administrācija raidījumam pavēstīja, ka par notikušo ir sākta pārbaude, un, kamēr tā turpinās, sīkāki komentāri netikšot sniegti. Esot izveidota speciāla komisija, kas analizējot apstākļus, medicīnisko dokumentāciju un personāla sniegtās liecības.

Par notikušo pārbaudi sākusi arī Veselības inspekcija - tiek veikta ekspertīze un ir nodots pieprasījums Rēzeknes slimnīcai izsniegt medicīnisko dokumentāciju un notikušā skaidrojumu. Lietas maksimālais izskatīšanas laiks esot četri mēneši.

Saistībā ar notikušo iesniegts pieteikums arī Ārstniecības riska fondā. Šī pieteikuma izskatīšanas maksimālais laiks ir 12 mēneši. Šogad šis ir vienīgais iesniegums par mātes nāvi dzemdībās un pēc tām, vēstīja raidījums.