Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Līgatnes dabas takās varēs pavadīt lāčus ziemas miegā

© MN

Šodien no plkst.11 līdz 14 notiks lāčiem veltīts pasākums, kurā tiks demonstrēta pašmāju animācijas studijā "AtomArt" filca tehnikā radītā multfilma "Čuči, čuči", aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Līgatnes dabas taku izglītības un komunikācijas speciāliste Arta Krūmiņa.

Tāpat darbosies filca lācīšu darbnīca un būs iespēja iesaistīties izzinošās spēlēs, lai netradicionālā veidā labāk izprastu lāčus dabā un folklorā.

Krūmiņa skaidro, ka tuvojoties ziemai, savvaļas lāči dodas ziemas guļā. Nebrīvē uzaugušie, tostarp Līgatnes dabas taku lāči, ziemas miegu neguļ, taču, sākoties rudenim, ir mazāk aktīvi un vairāk laika pavada savā mītnē, tādēļ ne vienmēr ir redzami apmeklētājiem.

Režisores Māras Liniņas animācijas filmas "Čuči, čuči" kopīga skatīšanās būs lielisks veids kā simboliski pavadīt Līgatnes dabas taku ķepaiņus ziemas guļā. Multfilmas pamatā ir latviešu tautasdziesmas "Aijā, žūžū, lāča bērni" motīvs - kamēr lielie lāči dodas dienas gaitās, gādāt ogas un medu, viņu bērni paliek mājās un kopā ar aitiņām nokļūst jautros piedzīvojumos, animācijas filmas sižetu ieskicē Krūmiņa.

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību.