Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Svētku nedēļā piļu un muižu restorāni aicina uz svētku maltītēm

© Kaspars Krafts/f64

Novembra svētku laikā Latvijas Piļu un muižu asociācija aicina izbaudīt restorānu nedēļu pilīs un muižās, kur no 11.novembra līdz 21.novembrim tiks gatavots gardēžu rudens piedāvājums, aģentūru LETA informēja asociācijas prezidents Roberts Grinbergs.

Piļu un muižu restorānu nedēļa ļaus nobaudīt šefpavāru īpaši gatavoto rudens maltīti un izjust senatni vēsturisko piļu un muižu interjerā. Šāds pasākums Latvijā notiek pirmo reizi un ideja tā veidošanā nāca no Bīriņu pils kolēģiem, kas aicināja veidot īpašu piedāvājumu piļu un muižu apceļotājiem arī rudens sezonā.

Latvijas Piļu un muižu asociācijai tas ir izaicinājums, kas vēl vairāk veicinās piļu un muižu kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšanu un izzināšanu.

Šajā Piļu un muižu restorānu nedēļā svētku maltīti būs sagatavojuši ne tikai piļu un muižu restorāni un krodziņi, bet arī īpaši šim notikumam izveidotie "pop-up" restorāni, kas apmeklētājiem maltīti ļaus izbaudīt interesantā vietā un laikā.

Restorānu nedēļas apmeklējumam ir iepriekš jāveic galdiņu rezervācija, tādēļ informācija būs atrodama interneta vietnē "pilis.lv". Šogad Piļu un muižu restorānu nedēļā piedalās Bīriņu pils, Abgunstes muiža, Arendoles muiža, Jaunmoku pils, Jaunpils pils, Kalnmuižas pils, Mālpils muiža, Nurmuižas pils, Rankas muiža, Skrundas muiža, Šlokenbekas muiža, Unurmuiža un Varakļānu muižas pils.