Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Dobelē būs apskatāma audiovizuāla instalācija "Gaismas vārdi Latvijai"

© Ģirts Ozoliņš/MN

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, 2023.gada 18. un 19.novembrī Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupu pieguļošajā teritorijā būs apskatāma audiovizuāla instalācija "Gaismas vārdi Latvijai", šie ir ceturtie "Gaismas vārdi Latvijai" un šā gada vadmotīvs ir "Tu esi Latvija", jo Vaira Vīķe Freiberga ir teikusi vārdus: "Mēs iesim un darīsim visi, lai Latvija būtu skaista, lai Latvija būtu dižena, lai Latvija būtu varena. Un ne tikai tauta, bet arī valsts! Un ne tikai hokeja spēlēs, bet varbūt arī Dziesmu svētkos mēs varētu teikt: Latvija! Latvija! Latvija!" Aiz šiem vārdiem slēpjas, kas personisks, mēs katrs iesim un darīsim, bet kopā sauksim Latvija, lai iedvesmotu arī citus darīt, vēsta Dobeles novada pašvaldība.

Tādēļ tiksimies 18. un 19.novembrī Dobelē un sauksim kopā - Latvija!, Latvija!

Šogad "Gaismas vārdi Latvijai" atgriežas 2023.gada 18., 19.novembra vakaros un no plkst.18.00 līdz plkst.23.00 svinēsim Latvijas dzimšanas dienu. Ar audiovizuālo instalāciju "Gaismas vārdi Latvijai" vēlamies nodot patriotisma un kopības sajūtu ikvienam apmeklētājam un ceram, ka katrs sev līdzi aiznesīs kaut nedaudz šīs sajūtas. Instalācija būs apskatāma Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupu pieguļošajā teritorijā, kā arī pie Dobeles atbrīvošanas pieminekļa, kur iedzīvotāji varēs nolikt sveces un ziedus, atzīmējot Latvijas dzimšanas dienu.

"Gaismas vārdi Latvijai" ir viens no godalgotākajiem notikumiem Latvijas pasākumu nozarē un tas tikai pateicoties Jums, mūsu dārgie apmeklētāji.