Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Izplata jaunu informāciju saistībā ar pazudušo Annu Jansoni

© Kaspars Krafts/F64

Organizācija "bezvests.lv" izplatījusi jaunu informāciju saistībā ar pazudušās Annas Jansones plānotajiem meklēšanas pasākumiem, aicinot iesaistīties brīvprātīgos.

Organizācija raksta, ka svētdien, 2023. gada 12.novembrī, Bezvests.lv sadarbībā ar Valsts policiju veiks bezvēsts pazudušās Annas Jansones kārtējo meklēšanu.

Nepieciešami brīvprātīgie. Meklēšanas teritorija ir ļoti liela, tāpēc vajadzīgi papildu spēki.
Tiem, kuri ir gatavi piedalīties meklēšanā, pirms ierašanās meklēšanas vietā, viedtālrunī jāinstalē Bezvests.lv aplikācija un jānodrošina nepārtraukta interneta pieeja. Mobilā aplikācija nepieciešama, lai precīzi tiktu fiksēta teritorija, kura jau ir pārmeklēta. Pirms dalības meklēšanas pasākumā brīvprātīgajiem rūpīgi jāiepazīstas ar dalības noteikumiem, jāizlasa līdz galam un jāņem tie vērā.
Galvenais ir atbildīga attieksme, vēlme palīdzēt un aplikācijas un mobilā interneta pieejamība. Meklēšana paredzēta 12.novembrī plkst.11. Aptuvenā tikšanās vieta : 56.782461, 23.377586 .
Pirms dalības ir jāreģistrējas galvenajā štābā, jāsaņem ID numurs un koordinators. Bezvests.lv atgādina, ka meklēšanā nevar piedalīties personas, kas jaunākas par 18 gadiem, kā arī personas, kas ir alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Katra dalībnieka drošības nolūkos lūdzam ievērot visus šī meklēšanas pasākuma noteikumus.
Tie ir sekojoši:
• OBLIGĀTI instalēt bezvests.lv aplikāciju un tajā reģistrēties, kā arī nodrošināt nepārtrauktu piekļuvi mobilajam internetam;
•ģērbties atbilstoši laikapstākļiem, ņemot vērā pārmeklējamo vietu (lauks, mežs);
• paņemt maiņas drēbes un apavus;
• nodrošināties ar dzeramo ūdeni un uzkodām (meklēšana turpināsies līdz tumsai vai brīdim, kad tiks atrasta pazudusī persona);
• paņemt papildu lādētāju (powerbank);
• uzvilkt spilgtu, vēlams atstarojošu vesti un aizsargbrilles. Iesakām nodrošināties pret ērcēm - izmantot ērču atbaidīšanas aerosolus (tās joprojām ir aktīvas).
Kā ziņots, pagājušās ceturtdiena rītā Anna Jansone ar četrus mēnešus veco meitu Luīzi Evertovsku izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā. Kopš tā brīža viņa vairs nav redzēta. Annu un Luīzi Valsts policija meklēšanā izsludināja tās pašas dienas, tas ir, 1. novembra vakarā. Nākamajā rītā nomas automašīnā pie Ķemeru tīreļa tika atrasta Luīze, diemžēl mirusi. Annas meklēšana turpinās.