Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu Liepājā

© pixabay.com

Valsts policijas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu un sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu Liepājā, nododot krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada februārī Valsts policijā saņemta informācija, ka Liepājas centrā, pie kādas atpūtas vietas aplaupīts vīrietis. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un noskaidroja iespējamo vainīgo personu, atzīstot viņu par aizdomās turēto.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka uzbrucējs 2023.gada 4.februārī ap pulksten 08.00 Liepājā, pie atpūtas vietas nogrūda zemē cietušo, iespēra viņam ar kāju pa vēderu un galvu, pēc kā no cietušā virsdrēbēm izņēma maku un paņēma telefonu, kurš bija nokritis zemē. Uzbrucējs tajā pašā dienā mantkārīgu motīvu vadīts, izmantojot apstākli, ka viņa rīcībā atrodas cietušā maksājuma līdzeklis - bankas karte, nelikumīgi to izmantoja, tirdzniecības vietā nopērkot alkoholiskos dzērienus.

Aizdomās turētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem un ticis sodīts.

Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana) un par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu, ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.