Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas Centrālās stacijas apkārtnē pastrādātas īpaši vardarbīgas laupīšanas

© F64

Valsts policija par vardarbīgām laupīšanām Rīgas Centrālās stacijas apkārtnē aizturējusi divas personas, informēja Valsts policija.

Šā gada sākumā Valsts policija saņēma informāciju par divām līdzīgām laupīšanām Rīgā, Stacijas laukuma apkārtnē.

Pirmais gadījums noticis 6.janvārī Stacijas laukuma tunelī, kur nepazīstama sieviete sākusi sarunu ar cietušo vīrieti. Pēc tam nepazīstams vīrietis viņu nogāza zemē un iespēra pa galvu, kā rezultātā viņš zaudējis samaņu. Kad cietušais atguvis samaņu, viņš saņēma vēl trīs spērienus pa seju no minētās sievietes. Vīrietim tika atņemts naudas maks un mobilais tālrunis.

Otrais gadījums noticis 14.janvārī Stacijas laukumā, kur divas sievietes vīrietim iesitušas pa ausi. Pēc brīža pie cietušā piegājušas tās pašas sievietes ar kādu vīrieti, kurš uzdevies par Valsts policijas darbinieku, un no bikšu kabatas izvilcis ierocim līdzīgu priekšmetu, ar ko iesita cietušajam pa galvu.

Norādītais vīrietis izteica draudus un lika cietušajam gulties zemē. Pēc kā iepriekš pieminētās sievietes viņu pārmeklēja un atņēma maku, mobilo tālruni, atslēgas un brilles.

Saņemot iesniegumus no abiem cietušajiem vīriešiem un veicot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja aizdomās turēto atrašanās vietu un janvāra vidū aizturēja iesaistītās personas.

Vienai no iesaistītajām sievietēm, kura iepriekš ir sodīta par zādzībām nelielos apmēros, tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Tāpat arī aizdomās turētais vīrietis uz izmeklēšanas laiku ir apcietināts.