Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Augstskolu studentu pašpārvaldēm par pedagogu uzvedību neviens nav sūdzējies

© pixabay.com

Latvijas augstskolu studenti nav ziņojuši izglītības iestādes studējošo pašpārvaldēm par pasniedzēju seksuālu uzmākšanos studentiem, aģentūrai LETA atklāja vairāku augstskolu studējošo pašpārvaldes.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

LETA jautājumā par iespējamiem studentu ziņojumiem augstskolu studējošo pašpārvaldēm par pasniedzēju seksuālu uzmākšanos sazinājās ar Latvijas Universitātes (LU), Rīgas Stradiņa universitātes (RSU), Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), RTU Liepājas akadēmijas, Daugavpils Universitātes (DU), Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studējošo pašpārvaldēm.

"Mums kā pašpārvaldei pienāk dažādas sūdzības, bet tieši šajā jautājumā nav bijuši gadījumi, nē," norādīja RSU Studējošo pašpārvaldes (SP) birojs.

"Manā pieredzē, kopš esmu pašpārvaldes vadītāja jau trīs gadus, mēs neesam saskārušies ar šādiem gadījumiem. Pašiem, izdzirdot par notiekošo Mūzikas akadēmijā, bija šoks. Mēs RTU cīnāmies ar dažādām problēmām, bet noteikti ne tāda rakstura," sacīja RTU studentu parlamenta prezidente Aneta Tarasova.

Arī LU SP priekšsēdētājs Krišjānis Mārtiņš Alliks uzsvēra, ka līdz viņiem neesot nonākušas ziņas, ka LU būtu fiksēti šādi gadījumi.

Noliedzoši atbildēja arī RTU Liepājas akadēmijas SP priekšsēdētājs Niklāvs Oļševskis, DU SP priekšsēdētāja Paula Vikaine, RTA SP priekšsēdētājs Edgars Alks.

LMA SP priekšsēdētāja Agnese Apine uz jautājumiem atteicās atbildēt.