Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičs par pāvesta Franciska aicinājumu: Tas nav ne morāli, ne politiski, ne juridiski pieņemami

© Flickr

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”, komentējot Romas katoļu baznīcas pāvesta Franciska aicinājumu Ukrainai būt drosmīgai un sākt sarunas ar Krieviju, uzsvēra, ka Ukraina ir jāatbalsta taisnīgajā karā.

“Visi mēs gribētu, lai Ukrainā pēc iespējas ātrāk iestātos miers, bet tam ir jabūt taisnīgam mieram, tas nozīmē Krievijas bruņoto spēku aizvākšanos no visas Ukrainas. Kā arī to, kas ir vainīgi pie agresijas sākšanas - Krievijas amatpersonu, sodīšana un visu zaudējumu atlīdzināšana, kas ir nodarīts ukraiņiem,” uzskata Rinkēvičs, piebilstot, ka aicināt “izkārt balto karogu” un neaicināt Krieviju pārtraukt karadarbību, kā arī aizvākties no Ukrainas “nav ne morāli, ne politiski, ne juridiski pieņemami”.

Prezidents uzsver, ka ar ļaunumu ir jācīnās visos iespējamos veidos un tikai tad, kad ļaunums kapitulē, ir iespējamas sarunas. Viņš gan atzīst, ka, no baznīcas viedokļa raugoties, pāvesta aicinājums uz miera dialogu ir saprotams, bet, no otras puses, “labi zinot, ko Krievija ir izdarījusi un turpina darīt Ukrainā, ir pilnīgi skaidrs, ka vienkāršs sarunu process vai kapitulācija, “baltā karoga” pacelšana ukraiņiem nepalīdzēs”.

“Ukraina ir jāatbalsta taisnīgajā karā - taisnīgajā cīņā par savu brīvību, līdz brīdim, kad Krievija būs sakauta. Manuprāt, šis aicinājums nav ne laikā, ne vietā un neatstāj absolūti nekādu iespaidu uz Ukrainas cilvēkiem un Ukrainas valdību,” teica prezidents.