Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Streika dēļ Somijā Rīgas lidostai nākas uzpildīt daļu no "Finnair" lidmašīnām

© Pixabay

Somijas Transporta darbinieku arodbiedrības rīkotā streika dēļ Somijas nacionālā aviokompānija "Finnair" daļu no tālsatiksmes lidmašīnām uzpilda citās lidostās, tostarp Rīgas lidostā, vēsta sabiedrisko mediju portāls "Lsm.lv".

Somijas Transporta darbinieku arodbiedrības rīkotais divu nedēļu streiks ietekmējis darbu Helsinku starptautiskajā lidosta. Turpinoties streikam, var rasties situācija, ka Helsinku lidostā izveidojas aviācijas degvielas deficīts, un tā nespēs apkalpot visus gaisa kuģus.

Tāpēc lidsabiedrība "Finnair" savas tālsatiksmes lidmašīnas, kas lido, piemēram, uz dažādām Japānas lidostām, ar degvielu uzpilda Rīgas lidostā. Lai taupītu degvielu Helsinkos, vairāk tiek izmantotas galamērķu lidostas, kur gaisa kuģos tiek uzpildīta degviela vairāk nekā nepieciešams lidojumam.

Somijas lidsabiedrība pirms katra reisa izvērtē, kurā lidostā veikt uzpildi, piemēram, pirmdien, 11.martā, reiss uz Osaku, Japānā, tika uzpildīts Rīgā, bet piektdien, 15.martā, tas tika pildīts Stokholmā, vēsta "lsm.lv".

Atbilstoši spēkā esošajiem Rīgas lidostas tarifiem aviokompānija maksā nosēšanās un pacelšanās maksu, kā arī maksu par stāvvietu un virszemes pakalpojumiem.

Šāda uzpildes pauze no lidmašīnas nosēšanās brīža līdz pacelšanās brīdim ilgt teju divas stundas. Tās laikā visi reisa pasažieri paliek lidmašīnā. Ievērojot drošības noteikumus, lidmašīnu uzpildi uzrauga lidostas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki.