Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Skandāls lidostā: policija no lidmašīnas izsēdina bijušo Igaunijas premjeru

© Depositphotos

Igaunijas Ārlietu ministrijas pārstāvji un uzņēmēju delegācija pagājušajā sestdienā devās uz Japānu, bet bez bijušā Igaunijas premjera Tāvi Reivasa. Viņu Helsinkos policija izsēdināja no lidmašīnas.

Igaunijas portāli Postimees. ee un Delfi.ee un vēsta, Tāvi Reivass bija piedzēries. Pats Reivass apgalvo, ka tie ie meli.

Ārlietu ministrijas mediju attiecību biroja direktore Līsa Totsa sacīja, ka ir informēta par notikušo, taču nevar sniegt sīkākus komentārus par iemesliem, kāpēc Reivass tika izsēdināts no lidmašīnas.

Postimees.ee raksta, ka sestdien Helsinkos noticis incidents lidmašīnā. Pasažieriem pēkšņi ticis paziņots, ka lidmašīnas apkalpe aizkavējusi pacelšanos.

Kā stāsta aculiecinieks, Reivass sākotnēji strīdējies ar lidmašīnas apkalpi. Pēc brīža lidmašīnā ieradās policija un izsēdināja Reivasu no lidmašīnas.

Postimees.ee runāja arī ar citiem cilvēkiem, kuri vienlaikus ar delegāciju atradās lidostā, un, pēc viņu teiktā, Reivass jau Helsinku lidostā pirms iekāpšanas lidmašīnā bijis jau diezgan piedzēries.

Reivass sacīja, ka stāsti par viņa reibumu ir apmelošana un ka viņam lidmašīnā bijis strīds ar stjuartēm par klēpjdatora lietošanu.

"Es iesniedzu oficiālu sūdzību "Finnair" ar prasību par zaudējumu atlīdzināšanu," piebilda Reivass.

Ārlietu ministrs Marguss Tsahkna svētdien sāka vizīti Japānā, kur tiksies ar Japānas ārlietu ministru Joko Kamikavu, digitālo ministru Taro Kono un Japānas parlamenta pārstāvjiem.