Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Valmierā grūtības ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēja atrašanu

© Kaspars Krafts / F64

Konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem Valmierā beidzies bez rezultāta, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

IUB norāda, ka pēc konkursa izsludināšanas atbildīgā komisija bija saņēmusi potenciālo piegādātāju jautājumus un konstatējusi, ka nepieciešams veikt būtiskus grozījumus konkursa nolikumā un pievienotajā tehniskajā dokumentācijā, tādēļ konkursu nolemts pārtraukt. Konkursa dokumentācija tiks pārstrādāta un precizēta un izsludināta jauna iepirkuma procedūra.

Sūdzību par konkursu ir iesniedzis AS "Liepājas autobusu parks", savukārt uzņēmums "Transrevis" iesniegto sūdzību atsauca.

Valmieras novada pašvaldība izsludinājusi jaunu konkursu par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem Valmierā. Pieteikumi jāiesniedz līdz 2.aprīlim.

Kā vēstīts, Administratīvā rajona tiesa 6.februārī apmierināja SIA "Latvijas Sabiedriskais autobuss" (LSA) prasību pret Valmieras novada pašvaldību, ar kuru iepriekš uz sarunas procedūras pamata noslēgtais pārvadājumu līgums ar SIA "VTU Valmiera" atzīts par prettiesiski noslēgtu.

Ņemot vērā sabiedrības intereses, tiesa noteikusi, ka esošais līguma termiņš nevar pārsniegt 2025.gada 1.janvāri.