Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

"airBaltic" pasažieri piedzīvojuši nervus kutinošu lidojumu

© Vladislavs Proškins/MN

Aptuveni 120 pasažieri, kas 29. marta vakarā, ar "airBaltic" reisu lidoja no Helsinkiem uz Rīgu, piedzīvojuši nervus kutinošu lidojumu, atsaucoties uz Somijas mediju "Ilta-Sanomat" raksta lsm.lv.

"Lidojuma laikā lidmašīnas gaisa spiediena un klimata uzturēšanas sistēma reaģēja uz kļūdainu, vadības bloka sūtītu signālu par normai neatbilstošu salona spiediena rādījumu. Tā rezultātā atvērās salona griestu nodalījumā iestrādātie skābekļa masku paneļi, ļaujot maskām izkrist," portālam lsm.lv sacīja "airBaltic" pārstāvis Augusts Zilberts.

Somijas medijs, atsaucoties uz reisa pasažieriem, vēsta, ka sākotnēji lidmašīnā valdījis apjukums kā pasažieros, tā apkalpē. Reisa pasažieri medijam norādījuši, ka viņi neziņā par to, kas notiek ar lidmašīnu, bija aptuveni piecas minūtes. "Apkalpe paziņoja, ka mums briesmas nedraud un maskas var tikt novilktas," medijs citē pasažieri, kura vēlējusies palikt anonīma.

"Veicot sākotnējo izmeklēšanu, secināts, ka salona gaisa spiediena uzturēšanas sistēma bija pilnā darba kārtībā. "airBaltic" pieredzē šāda veida situācija reģistrēta pirmo reizi, un nav ziņu, ka arī citas lidsabiedrības būtu saskārušās ar ko līdzīgu,"

norādīja A. Zilberts.