Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Aicina no "Vienotības" frakcijas izslēgto Skuju nolikt RD deputāta mandātu

"Pilsoniskās savienības" (PS) ētikas komisija aicina no "Vienotības" frakcijas izslēgto Rīgas domes (RD) deputātu Jāni Mārtiņu Skuju nolikt RD deputāta mandātu, aģentūrai BNS pavēstīja partijas ētikas komisijas vadītājs Didzis Šēnbergs.

"Izvērtējot partijas "Pilsoniskā savienība" ētikas komisijā saņemtos biedru un apvienības "Vienotība" ētikas komisijas iesniegumus, kas skar partijas biedra Skujas rīcību, kā arī izvērtējot šī biedra līdzšinējo darbību kopumā, tostarp iepriekšējo notiesājošo tiesas spriedumu par noziedzīgiem nodarījumiem esību, ētikas komisijas locekļi aicina deputātu Skuju nekavējoties nolikt Rīgas domes deputāta mandātu," paziņoja PS pārstāvis.

Šēnbergs uzsvēra, ka PS ir dibināta, lai aizstāvētu latviskas, demokrātiskas un tiesiskas vērtības un to aizstāvēšanai PS redz nepieciešamību apvienībai "Vienotība" pārtapt par partiju, lai gan PS nekad "nav noraidījusi sadarbību arī ar citām patriotiskām un godīgām Latvijas partijām".

"Šo iemeslu dēļ ētikas komisijas locekļi aicina partijas biedrus, kuriem nav pieņemama "Pilsoniskās savienības" ideoloģija un partijas institūciju, tātad biedru vairākuma, lēmumi un kuri neredz iespēju strādāt savu principu īstenošanai partijas "Pilsoniskā savienība" ietvaros, nenodarīt kaitējumu latvisko, patriotisko un demokrātisko politisko spēku tēlam," informēja Šēnbergs.

Paužot savu viedokli, viņš aicinājis partijas valdi lemt par Skujas turpmāko atrašanos partijā. Ētikas komisija pieņēmusi zināšanai partijas valdes lēmumu par Skujas izslēgšanu no partijas.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" frakcija Rīgas domē 2.jūnijā izslēdza deputātu Jāni Mārtiņu Skuju ("Pilsoniskā savienība") par apvienības ētikas kodeksa pārkāpumiem.

Ziņots arī, ka pieci Rīgas domes deputāti, kuri ievēlēti domē no "Pilsoniskās savienības" saraksta, ir to pametuši un izveidojuši RD jaunu frakciju – "Demokrātiskie patrioti".