Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas iedzīvotāji vislabprātāk apgūst angļu, vācu un spāņu valodas

Latvijas iedzīvotāji vislabprātāk vēlas apgūt trīs svešvalodas - angļu, vācu un spāņu. Nākamās populārākās valodas ir norvēģu un zviedru valodas, liecina starptautiskā mācību centra New Horizons veiktās aptaujas rezultāti.

"Protams, vislielāko interesi Latvijas iedzīvotāji joprojām izrāda par angļu valodu - šo svešvalodu labprāt apgūtu 60% respondentu. Tomēr cilvēki aizvien vairāk sāk apzināties plašās iespējas, ko mūsdienās sniedz arī citu valodu zināšanas. Par to liecina arī fakts, ka latviešu iecienītāko svešvalodu saraksta pirmajās pozīcijās atrodama norvēģu valoda, kas pasaulē nav īpaši izplatīta. Iemesls? Palielinoties darba iespējām Norvēģijā, būtiski ir audzis to cilvēku īpatsvars, kuri vēlas apgūt šīs valsts valodu," skaidro mācību centra New Horizons vadības pārstāvis Dmitrijs Zaznovs.

Palielinājusies ir arī sabiedrības interese par alternatīvajām svešvalodu apguves metodēm, bet īpaši - par tiešsaistē pieejamajām mācību programmām, kuras sniedz iespēju apgūt valodu salīdzinoši ātri un efektīvi, vienlaikus ietaupot līdzekļus un laiku, jo minētās programmas pielāgotas svešvalodu apguvei mājas apstākļos.

Šīs apmācību programmas ir izdevīgas arī mācību centriem, jo ļauj piedāvāt esošajiem un potenciālajiem klientiem faktiski jebkuru svešvalodu. Vēl vairāk - nav jāorganizē mācību grupas un jāalgo pasniedzēji.

"Starp eksotiskākajām valodām, kuras mūsu klienti vēlējušies apgūt tiešsaistē līdz šim, jāmin filipīniešu, hindu un vjetnamiešu valodas. Mūsdienu apmācību programmas ļauj efektīvi attīstīt visas svešvalodu apgūšanai - rakstības un sarunvalodas prasmju izkopšanai - nepieciešamās iemaņas un apgūt izvēlēto valodu maksimāli īsā laika periodā.

Taisnības labad jāpiebilst, ka pēdējā laikā sāk palielināties sabiedrības interese par kombinētajām svešvalodu apmācību metodēm, kuras paredz gan nodarbības grupās klātienē, gan arī patstāvīgās mācības tiešsaistē. Šīs metodes vislabprātāk izvēlas tie, kuri tomēr izjūt nepieciešamību pēc kontakta ar pasniedzējiem klātienē," stāstā D.Zaznovs.