Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Sporta suņi jau deviņus gadus ēd "Dogo" un ir veseli un spēcīgi

© Publicitātes foto

Sporta suņu klubs “Running Dogs Forsteri” savu sporta suņu barošanā jau deviņus gadus izmanto AS “Tukuma Straume” ražoto sauso suņu barību “Dogo” un atzīst, ka tā ir ļoti piemērota suņiem ar lielu fizisko aktivitāti, kuriem ir paaugstinātas veselības un izturības prasības.

“Running Dogs Forsteri” nenobijās no “Dogo” nomelnošanas kampaņas un turpināja barot savus mīluļus ar “Dogo” arī tad, kad publiski parādījās informācija par iespējamo suņu saslimšanas ar bīstamo un nereti nāvējošo slimību megaesophagus jeb barības vada dilatāciju, jo bija pārliecināti, ka tā ir uzņēmuma un tā produkcijas nomelnošanas kampaņa negodīgas konkurences dēļ.

Sporta suņiem barība jāizvēlas ļoti rūpīgi, tai jābūt ne tikai veselībai nekaitīgai, bet arī spēcinošai un tādai, kas spēj nodrošināt suņa paaugstināto aktivitāti un slodzi. “Mēs ļoti rūpīgi izvēlamies, ar ko barot mūsu sporta suņus, jo nepareizs uzturs var nopietni ietekmēt suņa sportiskās spējas un izturību. Mūsu suņi ik dienas aktīvi sporto, nevis guļ uz dīvāna un lēnā gaitā dodas ar saimnieku pastaigā. Tie ir regulāri gari skrējieni, arī ar smagumu, kam nepieciešama īpaša izturība,” saka sporta suņu kluba “Running Dogs Forsteri” vadītājs Eduards Grobiņš.

Publicitātes foto

Sporta suņu klubs savu mīluļu barošanai izvēlas barību, kas paredzēta aktīviem suņiem, jo tajā ir vairāk uzturvielu, kas nepieciešami suņiem ar paaugstinātu fizisko aktivitāti, un uzskata ka “Dogo” barība ne tikai atbilst prasībām bet ir arī daudz lētāka par importēto barību, jo tiek pirkta pa tiešo no ražotāja Latvijā.

“Running Dogs Forsteri” savus suņus turpināja barot ar “Dogo” arī tad, kad publiskajā telpā parādījās uzņēmuma produkciju nomelnojošā kampaņa un šī barība tika vainota suņu saslimšanā ar megaesophagus jeb barības vada dilatāciju. Arī tad, kad kļūdaino analīžu “Dogo” tika izņemts no tirdzniecības, dēļ sporta suņu klubs turpināja barošanu ar “Dogo”, saskaroties ar problēmām iegādāties šo īpaši aktīvajiem un sportiskajiem suņiem piemēroto barību.

Publicitātes foto

“Running Dogs Forsteri” ir gandarīts, ka pārpratums ar karbamīda iespējamo klātbūtni “Dogo” ir atrisinājies un divas neatkarīgas, sertificētas laboratorijas ir apstiprinājušas “Dogo” augsto kvalitāti un nekaitīgumu. Pēc visu aizliegumu atcelšanas iespēja iegādāties “Dogo” ir ievērojami atvieglota, jo vairums mājdzīvnieku barības un specializēto veikalu atsākuši tirgot “Dogo”.

Neviens “Running Dogs Forsteri” suns nekad nav slimojis, kā arī nav novērotas nekādas veselības problēmas. Sporta suņu klubs rekomendē suņu saimniekiem izvēlēties savus suņus barot ar “Dogo” un iesaka nodrošināt suņiem aktīvu dzīves veidu, ja tie vēlas, lai mīluļiem nebūtu nekādu veselības problēmu.

Publicitātes foto

Sporta suņu kluba “Running Dogs Forsteri” suņi regulāri piedalās sacensībās, arī starptautiskās, un guvuši teicamus sasniegumus gan Baltijas, gan Eiropas mēroga sacīkstēs.