Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Asinsstindzinoši notikumi risinājušies Rīgā; policija veica aizturēšanu

© pixabay.com

Pirmdien, 10. aprīlī Rīgas Latgales iecirkņa policisti aizturēja vairākas reizes sodītu vīrieti, kurš glabāja un pielietoja, iespējams, nelikumīgi izgatavotu šaujamieroci.

Pulksten 19.30 Valsts policija saņēma izsaukumu no kāda aculiecinieka, kurš apgalvoja, ka tikko kāds stipri iereibis vīrietis mājas pagalmā ir veicis šāvienu gaisā ar ierocim līdzīgu priekšmetu. Policijas darbinieki nekavējoties ieradās norādītajā adresē. Līdz policistu ierašanās brīdim iespējamais vainīgais jau bija paspējis šaujamieroci paslēpt. Tomēr, pārmeklējot konkrētās mājas pagalmu, ierocis tika atrasts noslēpts krūmos.

Policistu atrastais ierocis ir pārveidota signālpistole, no kuras var šaut ar medību patronām. Jāpiebilst, ka pārmeklējot vīrieša māju, tika atrastas arī četras patronas. Vīrietis gan apgalvo, ka konkrētais ierocis nav pārveidots un tā ir tikai signālpistole.

1959. gadā dzimušais vīrietis jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā un bijis notiesāts par dažādiem noziegumiem - krāpšanām, zādzībām, narkotisko vielu glabāšanu, alkoholisko dzērienu nelikumīgu tirdzniecību, nelikumīgu iekļūšanu dzīvoklī un laupīšanu.

Pret vīrietis ir uzsākts kriminālprocess par šaujamieroča ietaises izgatavošanu un glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Pašlaik vīrietis atrodas policijas uzraudzībā.