Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Rēzeknē un Daugavpilī negrasās atcelt "grožus" deputātu jautājumiem

© f64

Ierobežojumus jautājumu uzdošanā pašvaldības deputātiem Rēzeknes un Daugavpils pilsētas domes pagaidām negrasās atcelt.

Rēzeknes pilsētas domes nolikums (domes darba reglaments) nosaka, ka par katru domes sēdē izskatāmo jautājumu pēc ziņojuma katram deputātam ir tiesības uzdot ziņotājam ne vairāk kā trīs jautājumus pēc būtības. Ja par kādu jautājumu uz domes sēdi ir uzaicinātas ieinteresētās personas, tad pēc domes priekšsēdētāja vai ziņotāja priekšlikuma tām tiek dots vārds, un tikai pēc tam notiek debates.

Tāpat ierobežojumi paredz, ka par katru izskatāmo jautājumu debatēs var uzstāties vienu reizi. Deputātiem uzstājoties debatēs tiek dotas trīs minūtes. Domes sēdēs pamatziņojumam par izskatāmo jautājumu tiek dotas piecas minūtes. Ja nepieciešams, pamatziņojumam atvēlēto laiku var pagarināt, ja par to nobalso domes deputātu relatīvais vairākums.

Daugavpils pilsētas pašvaldības nolikums nosaka, ka domes sēdes vadītājam ir tiesības pārtraukt jautājumu uzdošanu, ja deputātu jautājumu uzdošanas ilgums par vienu lēmuma projektu kopā pārsniedz desmit minūtes. Pēc deputāta lūguma sēdes vadītājs var pagarināt jautājumu uzdošanas ilgumu.

Jau vēstīts, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) visām pašvaldībām izsūtījusi vēstules, aicinot pārbaudīt un nepieciešamības gadījumā labot pašvaldību nolikumus, ja tajos ir noteikti nepamatoti ierobežojumi deputātu jautājumiem.