Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ārlietu ministra padomniece Sondore vairs nestrādā ĀM; iespējams, maijā parakstītās vēstules dēļ

© Emīls Desjatņikovs / F64

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) padomniece Sandra Sondore kopš 10. novembra vairs nav darba tiesiskajās attiecībās ar Ārlietu ministriju (ĀM), pavēstīja ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

"Mēs plašāk neiztirzājam šo jautājumu, jo neuzskatām, ka tas būtu korekti. Tāpat kā jebkurā citā situācijā, kad ierēdnis, diplomāts vai darbinieks sāk vai noslēdz darba vai dienesta attiecības ar ĀM," norādīja Beķeris, aicinot sazināties ar Sondori nepastarpināti, ja nepieciešama plašāka informācija.

S. Sondore ir viena no 150 cilvēkiem, kas maijā parakstīja vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, lūdzot atbildēt uz vairākiem jautājumiem saistībā ar vakcināciju. Neatkarīgā jau rakstīja, ka šī vēstule maksāja amatu arī Līgai Krapānei, kura tobrīd strādāja Valsts kontrolē.

Vēstule, kas maksāja L. Krapānei un tagad, iespējams, arī S. Sonderei, izlasāma šeit

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Sondore kļuva par ārlietu ministra padomnieci valsts pārvaldes, likumdošanas un juridiskajos jautājumos 2011.gadā.

Sondore ieguvusi jurista kvalifikāciju un sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē (LU), turpinot mācības LU doktorantūrā. Kopš 1999.gada augusta līdz 2011.gada jūlijam viņa strādājusi divu Valsts prezidentu - Vairas Vīķes-Freibergas un Valda Zatlera - komandās kā padomniece juridiskajos un likumdošanas jautājumos, bijusi LU Juridiskās fakultātes Valststiesību zinātņu katedras pasniedzēja.