Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Zināmi partijas "Suverenā vara" Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidāti

© f64.lv, Ketija Keita Krastiņa

Parlamentā nepārstāvētā partija "Suverenā vara" (SV) Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās kandidātu saraksta galvgalī liks bijušos Saeimas deputātus Jūliju Stepaņenko, Ļubovu Švecovu, Karinu Sprūdi un Sergeju Dolgopolovu, informē partijas līdere Stepaņenko.

Stepaņenko, Švecova un Dolgopolovs savulaik Saeimā tika ievēlēti no "Saskaņas" saraksta, savukārt Sprūde - no izjukušās "KPV LV", taču pēdējā Saeimas sasaukumā neviens no viņiem neiekļuva. Stepaņenko, Švecova un Sprūde bija aktīvas kovidskeptiķu viļņa politiķes.

Partija kandidātu sarakstu Centrālai vēlēšanu komisijai iesniegšot šodien, un tajā būšot arī uzņēmēji, juristi, mediķi, nevalstisko organizāciju pārstāvji un zinātnieki.

Partija solās panākt vienotu sociālo atbalstu Eiropas Savienības dalībvalstu iedzīvotājiem un "Eiropas līmeņa pensiju" Latvijas pensionāriem. Tāpat partija iestāšoties "par tradicionālo ģimeni" un solās "atgriezt Eiropas Savienībai tās zaudētās vērtības - cilvēka cieņu, labklājību, līdztiesību, vārda brīvību un mieru".

SV cīnīšoties "pret Latvijai uzspiestām, nepārdomātām klimata neitralitātes prasībām", "par skaidras naudas aprites saglabāšanu", pret Eiropas birokrātiem un par papildu subsīdijām.

EP vēlēšanas notiks jūnija sākumā.