Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ilga Kreituse: Zemnieki atmodās vēlu

© Ekrānuzņēmums / youtube.com

“Lauksaimnieku protstu laikā skatos uz Krauzes kungu. Jūs taču esat zemnieku partija, kur jūs bijāt ātrāk? Kāpēc jūs klusējāt? Risinājumam vajadzēja būt gatavam uz galda, ja būtu politiski atbildīgs spēks, kas zina ko dara,” TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” asi izsakās RSU emeritētā profesore, politoloģe Ilga Kreituse.

Kreituse ar smaidu norāda, ka par lauksaimnieku protestiem “plaukstas vajadzētu sist integrācijas birojam, jo beidzot ir iekustējusies reālā parādībā lauku pilsoniskā sabiedrība”. Viņa arī paskaidro, kas tiek domāts ar vārdu savienojumu “pilsoniskā sabiedrība” - “tā ir tā sabiedrība, kas iekustās un sāk pieteikt savas pretenzijas kaut ko prasīt no valdības”.

Politoloģe lauksaimnieku protestus novērtē pozitīvi, bet neslēpj nožēlu, ka “zemnieki atmodās vēlu, vajadzēja atmosties tad, kad nodokli svaigiem dārzeņiem, ogām un augļiem mainīja no 5% uz 12%, tas arī bija tāds interesants process.”

“Šajos notikumos skatos uz Krauzes kungu un ZZS, tagad viņi prasīs, tagad izvirzīs. Jūs taču esat zemnieku partija, kur jūs bijāt atrāk? Kāpēc jūs klusējāt? Risinājumam vajadzēja būt gatavam uz galda, ja būtu politiski atbildīgs spēks, kas zina ko dara. Nevis kalpo tam, kas ir nostājies priekšā - Jaunajai vienotībai. ZZS ir kalpi Jaunajai vienotībai, tās politikas realizācijai,” asi partiju “Zaļo zemnieku savienība” kritizē Kreituse.