Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Olšteins: Jaunā satiksmes ministra prioritātēm jābūt fondu apguvei un autoceļu sakārtošanai

Neatkarīgie deputāti pašlaik strādā pie redzējuma, kādām jābūt jaunā satiksmes ministra prioritātēm. Starp tām būs arī Eiropas Savienības struktūrfondu apguves paātrināšana un efektivizēšana un līdzekļu atjaunošana autoceļu infrastruktūras sakārtošanai, aģentūrai LETA sacīja pie frakcijām nepiederošais deputāts Klāvs Olšteins.

Attiecībā uz autoceļu sakārtošanu varētu tikt izveidots kas līdzīgs autoceļu fondam, iespējams, ar citu nosaukumu. Kā jau tas ticis minēts Satiksmes ministrijas ziņojumā, runa varētu būt par transportlīdzekļu nodevas 100% novirzīšanu šim mērķim. Neatkarīgie deputāti neuzstāj tieši uz minēto risinājumu, un līdzekļi varētu tikt rasti arī no citiem avotiem.

Pie frakcijām nepiederošie deputāti cer prioritāšu sarakstu jaunajam ministram izveidot līdz februāra beigām, piebilda politiķis.

Neformālas sarunas ar "Vienotību" par satiksmes ministra amata kandidātu ir paredzētas nākamnedēļ, skaidroja Olšteins. Ņemot vērā, ka līdz 1.martam ir "vesels mēnesis", tad, visticamāk, parādīsies daudzi kandidāti. "Noteikti būs daudz gribētāju," pārliecināts ir politiķis.

Pašlaik neatkarīgajiem deputātiem neesot viena konkrēta kandidāta, bet viņi cer, ka to izdosies atrast mēneša laikā.

Kā ziņots, "Vienotības" pārstāvji un neatkarīgie deputāti pieļauj, ka satiksmes ministra amatam varētu tiks virzīts bezpartijisks profesionālis.

Izveidojot Dombrovska valdību, politisko atbildību par Aivja Roņa vadīto Satiksmes ministriju uzņēmās "Vienotība" kopā ar sešiem neatkarīgajiem deputātiem, kas aizgāja no Reformu partijas.

Pašreizējais satiksmes ministrs Ronis amatu saglabās līdz 1.martam.