Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Konkursā neatrod jaunu SIVA direktoru

Konkurss uz Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktora amatu noslēdzies bez rezultātiem, aģentūrai LETA pastāstīja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Zane Brīvmane.

Pretendentu atlases laikā konkursa komisija ir pieņēmusi lēmumu nevienu no 14 kandidātiem neizvirzīt SIVA direktora amatam. Tuvākajā laikā LM izsludinās jaunu konkursu.

Patlaban SIVA direktores pienākumus turpina pildīt bijušās SIVA direktores Regīnas Simsones vietniece Ingrīda Misūna.

Kā ziņots, konkurss uz vakanto SIVA direktora amatu tika izsludināts 28.martā un tajā varēja pieteikties līdz 16.aprīlim.

No SIVA direktora amata kandidāta tiek prasīta augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, kā arī vismaz trīs gadu darba pieredze pēdējo piecu gadu laikā vidējas vai lielas institūcijas vadīšanā - priekšrocības tiks dotas pretendentiem ar pieredzi rehabilitācijas vai veselības aprūpes institūcijās.

Tāpat pretendentam ir jābūt apveltītam ar pieredzi Eiropas Savienības finanšu instrumentu piesaistīšanā un apguvē pēdējo piecu gadu laikā, izpratni par valsts pārvaldes darbību, rehabilitācijas un invaliditātes jautājumiem, tostarp Latvijai saistošajiem starptautiskajiem dokumentiem, kā arī ar zināšanām un pieredzi stratēģiskajā plānošanā, finanšu vadībā un iestādes budžeta plānošanā.