Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kandavas kartodroms izkustas no nulles punkta

Pirmie testa braucieni Kandavas kartinga trasē jau notikuši. Vai tiem būs turpinājums – rādīs laiks © Publicitātes foto

Kandavas kartinga trase pēc divu gadu klusuma perioda ir atdzīvojusies. Jaunais īpašnieks SIA Kartodroms cer, ka jau nākamajā sezonā te atsāksies treniņi un sacensības. Tiekot arī strādāts pie trokšņa monitoringa un nepieciešamajiem uzlabojumiem. Ne tik optimistiski uz notiekošo raugās Kandavas novada pašvaldība, uzskatot, ka uzņēmums uzdod vēlamo par esošo.

«Vairāku pozitīvu pārmaiņu rezultātā jau nākamgad plānots atjaunot Kandavas kartodroma darbību, vēsturiskajā trasē organizējot sporta treniņus, kā arī vietēja un starptautiska mēroga kartinga sacensības. Trasei ir jauns īpašnieks, kas nodrošinās trases darbību atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem, kuri nosaka gan motosporta trašu darbību, gan arī trokšņu normas,» – Neatkarīgajai pauda SIA Kartodroms pārstāvis Ģirts Ļaudaks, norādot, ka esot saņemta arī pašvaldības atļauja lietot trasi. Jaunais īpašnieks esot pārņēmis īpašuma apsaimniekošanu (izsoles rezultātā) šā gada septembrī, un jau 31. oktobrī veikta pārbaude Kandavas trases radītā trokšņa ietekmei uz vidi, nosakot, vai tā atbilst jaunajiem MK noteikumiem. Veiksmīgo testu rezultātā 2016. gadā kartodroms varēšot sākt darboties, paredzot ne vairāk kā piecus sporta treniņus nedēļā, darba dienās no plkst. 9 līdz 20, bet sestdienās no plkst. 9 līdz 18. Vietējā un starptautiskā mēroga sacīkšu grafiks arī esot ieskicēts. Trases apsaimniekotāji turpināšot strādāt arī pie trokšņa intensitātes samazināšanas, plānots testēt elektrokartingus, kurus varētu izmantot komerciāliem pasākumiem un īrēto braucamo aktivitātēm. Vaicāts par tiesvedību un iedzīvotāju iebildumiem (konkrētāk – par vienas personas sūdzībām) – Ģ. Ļaudaks domā, ka tiesāšanās nenotiks, jo neredzot tam pamatu.

Krietni piesardzīgāks ir Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts. Arī par atļauju lietot trasi – gluži tā neesot, ka tas automātiski nozīmējot tās atvēršanu. Dome lēmusi par zaļo gaismu tikai testa braucieniem, lai varētu izmērīt trokšņu līmeni. Cik zinot – vienu sestdienu šie braucieni notikuši, bet par rezultātiem neko nezinot. Bijusi noruna, ka abas puses sanāk pie galda un izrunā visus neskaidros jautājumus, bet patlaban iznākot, ka jaunais īpašnieks skrienot pa priekšu notikumiem un apejot pašvaldību. Arī ar tiesāšanos vēl nekas neesot galā, jo vēl pagājušo piektdien nācies vest materiālus uz tiesībsargājošām iestādēm. Cik zinot, tā pati persona atkal esot iesniegusi kārtējo sūdzību tiesā par trases trokšņiem.