Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vietā, kur atrada mazo Ivanu, grib veidot piemiņas vietu

© facebook.com/Gints Eisters

Pirms aptuveni divām nedēļām mežā tika atrasts miris piecus gadus vecais Ivans Berladins. Izmeklēšana šajā lietā joprojām turpinās. Tikmēr brīvprātīgie vietā, kur atrasts mazais puisēns, vēlējušies novietot piemiņas plāksni.

Sieviete, kurai pieder mežs, kurā bez dzīvības pazīmēm atrasts pazudušais puisēns, laikrakstam "Kurzemes vārds" pastāstījusi, ka neiebilst, ja šajā vietā tiek novietoti ziedi, tomēr viņai izcēlusies asāka vārdu pārmaiņa ar kungu, kurš šajā vietā vēlējies novietot krustu.

Desmit dienas bez vēsts pazudušo Ivanu atrada mežā aptuveni trīs kilometru attālumā no autobusu galapunkta Dubeņos, kur viņš izkāpa. Pēc visa spriežot, zēns gājis pa ciema galveno ielu, kas aiz bijušā Liepājas - Vaiņodes dzelzceļa sadalās. Izvēlējies tālāk doties pa meža ceļu, kas pēc laba gabala izved jau uz lielāka grants ceļa. No tā iztālēm redzama lauku viensēta. Māju saimnieki stāstījuši, ka laikā, kamēr Ivans bija pazudis, dzirdējuši - rej suņi. Izgājuši ārā un pamanījuši, ka noēstas zemenes. "Visticamāk, bērns nobijās no suņiem un metās prom, pāri robežgrāvim un manā mežā iekšā," spriež Grobiņas pagasta "Kļavu" saimniece. Viņa dzīvo novada centrā un ikdienā savu desmit hektāru lielo īpašumu neapmeklē.

Alnis Stabule, F64 Photo Agency

Pret to, ka cilvēki internetā ievietojuši koordinātes, kur Ivanu atrada, un lielā skaitā dodas uz turieni, neprasot nekādu atļauju, viņai iebildumu nav. Arī ne pret to, ka sveces un puķes tiek atstātas vairākās vietās jau pa ceļam. Tomēr pagājušajā pirmdienā, kad pati pirmoreiz devusies uz šo vietu un atgriežoties ieraudzījusi vīrieti, kurš pie vārtiem zemē dzen krustu, šķitis, ka nu gan ir par daudz. Izcēlusies asa vārdu pārmaiņa.

Portāls "liepājniekiem.lv" arī vēsta, ka pati īpašuma saimniece vietā, kur atrasts mirušais bērns plāno izveidot nelielu piemiņas vietu, kurā tikšot iestādīta sarkanā kļava.

AVOTS: liepājniekiem.lv