Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latvijas novados rīkos kartupeļu stādīšanas talkas trūcīgo atbalstam

Šomēnes projekta "Paēdušai Latvijai" laikā tiks organizētas kartupeļu stādīšanas talkas, informē labdarības portāla "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Kā vēsta R.Dimanta, pasākumā piedalīsies arī grupas «Eolika» mūziķi Olga Rajecka, Ilona Stepānova, Viktors Zemgals un Dainis Dobelnieks, tāpat kartupeļus stādīs «Maxima Latvija» preses sekretārs Ivars Andiņš, kā arī vairāku uzņēmumu pārstāvji, kuri iesaistījušies projektā «Paēdušai Latvijai».

Pirms gala pieturas Līvbērzes pagastā plānots piestāt pie lielveikala Rīgas ielā, lai uzņemtu ģimenes, kuras cietušas ekonomiskajā krīzē un tāpēc lūgušas atbalstu projektā «Paēdušai Latvijai». Ikviens talkot gribētājs, kas vēlas ar savu darbu palīdzēt ģimenēm, aicināts pieteikties pa e-pastu ziedot@ziedot.lv.

Vairākas zemnieku saimniecības jau līdz šim aktīvi iesaistījušās ekonomiskās krīzes skarto ģimeņu atbalstīšanā, ziedojot gan kartupeļus, gan burkānus un citus dārzeņus, ziņo R.Dimanta.

Viņa piebilst, ka arī citur Latvijā maijā notiks kartupeļu talkas, kur zemi un sēklas kartupeļus atvēlējušas zemnieku saimniecības.

Pārtikas banka «Paēdušai Latvijai» ir labdarības portāla Ziedot.lv projekts, kas sniedz atbalstu krīzes skarto ģimeņu nodrošināšanā ar pārtiku. Palīdzība galvenokārt domāta bezdarba un ekonomiskās krīzes skartām ģimenēm ar bērniem un bezdarbniekiem, kuriem beidzas bezdarbnieka pabalsts, bet darbs objektīvu iemeslu dēļ vēl nav atrasts.

Maijā kartupeļi tiks stādīti Alūksnes novada Ziemera pagasta zemnieku saimniecībā "Polieši", kur palīdzību saņems 12 ģimenes. Apes novada Gaujienas pagasta zemnieku saimniecībā "Oliņas" savu zemi kartupeļu stādīšanai piešķīris Apes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Viesturs Dandens, bet sēklas ziedojuši vietējie iedzīvotāji. Iekopjot šo zemi un stādot gan burkānus, gan bietes, gan zirņus un gurķus, palīdzību varēs saņemt trīs ģimenes.

Grobiņas novada Grobiņas pagastā zemi piešķīris domes priekšsēdētājs Aivars Priedols. Tur nepilnu piecu hektāru platībā plānots audzēt gan kartupeļus, gan citus kultūraugus, tostarp pupas, burkānus un bietes. Sēklas iegādātas ar Liepājas pašvaldības atbalstu, kas palīdzēs talciniekiem arī ar tehniku. Vēl vairākas talkas notiks arī Talsu un Valmieras novados.

Turpretī