Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Melnā statistika: trešdien no ūdenstilpēm izcelti divi mirušie cilvēki

© Dāvis Ūlands/F64

Trešdien, 16.augustā, no rīta Daugavā pie Jaunciema gatves Rīgā ugunsdzēsēji kopā ar Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem, pārmeklējot ūdenstilpi, atrada bojāgājušu cilvēku un izcēla viņu krastā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Savukārt vakarā saņemta informācija no aculiecinieka, ka Dobeles novada Jaunbērzes pagastā dīķī ieniris cilvēks un neuzpeld. Pārmeklējot ūdenstilpi, bojāgājušais atrasts un izcelts krastā.

Latvijā iestājoties siltiem un pat karstiem laikapstākļiem, arvien vairāk cilvēku atkal veldzi meklē ūdenī. Līdz ar to pieaug arī traģisku negadījumu skaits.

VUGD atgādina, ka, dodoties peldēt, ir jābūt apdomīgam un jāizvērtē iespējamie riski - jo sakarsušāks ķermenis, jo lēnāk jāiet iekšā ūdenī; alkohola reibumā peldēties ir bīstami, jo pazūd spēja objektīvi izvērtēt situāciju.

Tāpat trešdien plkst.9.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Viļķenes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums - vieglās un kravas automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji, izmantojot imobilizācijas dēli, no vieglās automašīnas izglāba, saudzīgi izceļot, vienu cietušu cilvēku. Vēl divi cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši saviem spēkiem. Visi trīs cilvēki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz ugunsgrēkiem, kuros dega vadi, tvaika nosūcējs, kombains, mājas piebūve un atkritumi, zaru kaudze, sausā zāle un zari, atkritumi konteinerā, uz plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, smilšu konteiners.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 59 izsaukumus - 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.