Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Likumsargiem Rīgā jāķer Klimoviča izbēgušās aitas

© Rīgas Pašvaldības policija

Svētdien, 13.novembrī, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz Kleistiem, kur pēc iedzīvotāju teiktā pa ielu skraidīja nepieskatīti nepieskatīti dzīvnieki, iespējams, lamas.

Ierodoties zvanītāja norādītajā vietā, kārtības sargi nevienu lamu nesastapa, bet netālu no iedzīvotāja teiktās vietas atradās divas aitas. Apsekojot tuvējo apkārtni, policisti aptaujāja vietējos iedzīvotājus, lai noskaidrotu, vai tuvumā ir kāds īpašums, kurā aitas mitinās. Viens no vietējiem apstiprināja, ka zinot vienu saimnieku, kuram avis regulāri no aploka izmūkot.

Kad bija noskaidrots aitu iespējamais īpašnieks, kārtības sargi ar viņu sazinājās un lūdza ierasties pakaļ mājlopiem. Savukārt kamēr aitu saimnieks brauca savām sprogainēm pakaļ, policisti tās uzmanīja, lai viņas nekur neaizbēgtu - aitas bija iedzītas strupceļā, kur no trim pusēm viņām nebija, kur bēgt, bet ceturto debespusi sargāja policisti ar operatīvo transportlīdzekli.

Brīdī, kad ieradās aitu saimnieks, viņš novietoja savu auto tā, lai tajā ērti būtu iedzīt abas avis, bet brīdi vēlāk kopā ar kārtības sargiem aitas mēģināja notvert. Ķerstīšanas laikā viena no aitām negribēja klausīt saimnieku un skrēja kārtības sargu virzienā. Aita jau gandrīz bija ieskrējusi policistu rokās, kad pēkšņi palēcās un ar pakaļkājām atspērās pret vienu no pašvaldības policistiem. Lai gan aitas triks bija iespaidīgs, viņai neizdevās aizbēgt no policistiem - brīdi vēlāk nepaklausīgā avs bija sagūstīta un nodota saimniekam.

Kā izrādās, tad izbēgušie dzīvnieki pieder Robertam Klimovičam. Savā sociālā tīkla facebook profilā Latvijas Islāma kultūras centra preses sekretārs pateicies Rīgas pašvaldības policijai par sniegto palīdzību.