Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Tikai 8.decembrī Rīgas domes deputātus informēs par Bolderājas nama bīstamību

© F64

Nākamceturtdien, 8.decembrī SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) informēs Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputātus par situāciju ēkā Bolderājā, Stūrmaņu ielā 3, liecina komitejas sēdes daba kārtība.

Darba kārtībā iekļauts RNP ziņojums par ēkas Stūrmaņu ielā 3 stāvokli un rīcību bīstamības stāvokļa novēršanai.
Pats ziņojums vēl nav publiski pieejams.

Kā ziņots, no dzīvojamās mājas Bolderājā, Rīgā, iespējama griestu iebrukuma dēļ tika evakuēti vairāk nekā 20 iedzīvotāji, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

VUGD saņēma izsaukums uz Stūrmaņu ielu Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju piecstāvu dzīvojama mājā ir atdalījies jumta panelis un iekritis bēniņu stāvā. Glābēji veica visas kāpņu telpas evakuāciju.

Kā trešdien žurnālistiem pastāstīja RNP pārstāvis Krists Leiškalns, paneļu stabilitāte tā saucamās lietuviešu sērijas ēkām jau iepriekš esot bijusi zināma problēma, tāpēc veiktas pārbaudes.

Savukārt piektdien veikta ēkas apsekošana, kuras laikā secināts, ka nepieciešams izvērtēt ēkas ekspluatēšanas tālākās iespējas, infomēja Leiškalns.

Uzreiz pēc notikušā paneļa noslīdējuma Stūrmaņu ielā 3, kas notika 29.novembra pēcpusdienā, RNP sāka paātrināto iepirkuma procedūru pretendentu atlasei, lai sagatavotu tehniskās apsekošanas atzinumu atbilstoši būvju tehniskās apsekošanas būvnormatīvam, kad jānosaka būves vai tās daļas faktiskais tehniskais stāvoklis.

Tiklīdz RNP saņems tehniskās apsekošanas atzinumu, tiks veikti nepieciešamie avārijas remonta darbi.

Ir sastādīts plāns 464.sērijas ēku jumta konstrukciju ārkārtas apsekošanai. Ārkārtas apsekošanas tiks sāktas šī gada decembrī.