Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vidzemes tirgū darbu sāks nakts tirgus

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

No šodienas Vidzemes tirgū plānots sākt tirdzniecību vakara stundās, informē SIA "Rīgas nami" pārstāvji.

Nakts tirgus Vidzemes tirgū tiks organizēts līdzīgi kā Rīgas Centrāltirgū. Tirgošanās notiks no plkst.18 līdz 23. Nakts tirgum plānotas vairāk nekā 50 tirdzniecības vietas.

Vidzemes (sākotnēji Aleksandra) tirgus Brīvības un Matīsa ielu krustojumā tika atklāts 1902.gadā kā tolaik modernākais Latvijā.

Vieta sākotnēji bijusi slavena ar piena produktiem, īpaši sviestu, vēlāk populāri kļuva skābēti kāposti, ziedi un stādi. 1924.gadā vietu pārdēvēja par Vidzemes tirgu, Otrā pasaules kara laikā tirgus zaudēja administrācijas ēku teritorijas vidū, kuras autors, tāpat kā paviljoniem, bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Pašlaik Vidzemes tirgus kopējā platība ir vairāk nekā 20 000 kvadrātmetru. No pagājušā gada tirgus apsaimniekotājs ir pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Rīgas nami". Vieta prasa ievērojamus kapitālieguldījumus, tāpēc Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments kopā ar "Rīgas nami" izstrādā Vidzemes tirgus attīstības koncepciju, kas paredz atdzīvināt teritoriju kā daudzfunkcionālu vietu tirdzniecībai, ēdināšanai, kultūrai, mākslai un uzņēmējdarbībai, kā arī vienkārši laika pavadīšanai apzaļumotā vietā pašā pilsētas centrā.