Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Siltumserviss Rīga" izsaka prognozes, kad galvaspilsētā varētu tikt pieslēgta apkure

© f64.lv, Rūta Kalmuka

Daudzdzīvokļu mājas ar centralizēto apkures sistēmu esot tehniski sagatavotas apkures sezonai, informē pilnsabiedrība "Siltumserviss Rīga".

Šis uzņēmums apkalpo lielākā Rīgas namu apsaimniekotāja "Rīgas namu pārvaldnieka" pārziņā esošās daudzdzīvokļu mājas.

Tas nozīmē, ka siltummezgli ir tehniski sagatavoti un tiklīdz tiks saņemts lēmums sākt apkures sezonu, nekavējoties tiks sākta apkures pieslēgšana visās sadarbības partneru klientu mājās.

Pašlaik, ņemot vērā vasarīgos laika apstākļus, aktīva pieslēgšana apkurei neesot sākusies un tiek prognozēts, ka šajā apkures sezonā tā varētu sākties oktobra pirmajā pusē.

Uzņēmums uzsver, ka pilnveidojis elektroniskos risinājumus apkures sistēmu attālinātajai uzraudzībai. Lai paaugstinātu efektivitāti un samazinātu laiku, kas nepieciešams iespējamu apkures sistēmas problēmu identifikācijai un novēršanai, ir ieviesta attālinātās uzraudzības sistēma, kas, piemēram, ātrāk identificētu neatļautu iejaukšanos apkures sistēmas darbā.

Elektroniskās attālinātās uzraudzības sistēma ļauj samazināt apkures pārtraukuma laiku.

Vienlaikus dzīvokļu īpašnieki tiek aicināti pievērst uzmanību gadījumiem, kad notiek nesankcionēta radiatoru nomaiņa, jo šādi darbi joprojām bieži notiek bez atbilstoša projekta un saskaņojuma ar pārvaldnieku. Patvaļīga iejaukšanās viencaurules apkures sistēmā var ietekmēt siltumapgādi visā mājā, tāpēc informācija par īpašumiem, kur notikusi radiatoru maiņa, var būt svarīga apkures sezonas sākumā, apkures sistēmas stabilizācijas laikā.

PS "Siltumserviss Rīga" ir dibināta 2017.gadā un apvieno četrus uzņēmumus - SIA "SB", SIA "Alpex", SIA "Adapteris" un SIA "LEP Energy".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums pērn strādājis ar 5,3 miljonu eiro apgrozījumu un 28 000 eiro peļņu.