Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Zināms, kad Rīgā atslēgs apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

© f64.lv, Rūta Kalmuka

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informē RNP.

Vairumam māju apkuri atslēgt plānots divu dienu laikā, proti, 2. un 3.maijā.

Pārtraukt apkures sezonu RNP sāk tad, kad siltais laiks ir nostabilizējies. Tas nozīmē, ka vismaz trīs diennaktis pēc kārtas gaisa temperatūra ir pārsniegusi +12 grādus pēc Celsija skalas, turklāt ne brīdi nav bijusi zemāka par +7 grādiem. Tāpat svarīgi, lai arī nākamajās trīs diennaktīs laika prognoze ir tāda pati vai siltāka, kā arī nav gaidāmi ilgstoši nokrišņi.

Savukārt pirms apkures sezonas beigām pavasara mainīgajos laikapstākļos apkuri regulē viedās tehnoloģijas. Kā skaidro RNP pārstāve, katrai RNP apsaimniekotajai mājai ir automātisks siltummezgls - kad gaiss laukā iesilst virs +12 grādiem, apkure atslēdzas automātiski. Temperatūrai pazeminoties, apkure atkal pieslēdzas.

Ja iedzīvotāji vēlas atšķirīgu apkures atslēgšanas datumu, dzīvokļu īpašniekiem par to jāpieņem kopības lēmums vai jāievēlē pilnvarotā persona un jāinformē RNP.

Dzīvokļu īpašnieku kopība arī var lemt gada siltajos mēnešos apkures sistēmu iestatīt dežūrrežīmā. Tad, piemēram, ja pavasarī, jau pēc apkures sezonas beigām, gaisa temperatūra ilgstoši nokrītas zem +5 grādiem, apkures sistēma automātiski ieslēgsies.

RNP atgādina, ka pēc apkures sezonas beigām sākas radiatoru un dvieļu žāvētāju nomaiņas laiks, un šie darbi vispirms ir noteikti jāsaskaņo ar pārvaldnieku, lai nejauši nekaitētu mājas kopējai apkures sistēmai. Par nesaskaņotu radiatoru mainīšanu dzīvokļa īpašniekam var tikt piemērots naudas sods, un, ja to jauda ir mājai nepiemērota, no jauna uzstādītos radiatorus var likt atkal nomainīt.