Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ķīpsalā ikviens, pateicoties monitoringa stacijai, var sekot līdzi vides un gaisa kvalitātei

© pexels.com

Šā gada oktobrī Ķīpsalā atklāta vides un gaisa kvalitātes monitoringa stacija, kuras veikto mērījumu dati uz Zunda krastmalā izvietotā ekrāna ir pieejami visiem iedzīvotājiem, informē tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tet" pārstāvji.

Stacija ļauj apkaimes iedzīvotājiem sekot līdzi vides un gaisa kvalitātei. Tāpat dati pieejami arī pašvaldībai, tādējādi palīdzot identificēt raksturīgākos piesārņotājus, kā arī izvērtēt ieviesto aktivitāšu rezultātus piesārņojuma mazināšanai.

Savukārt zinātnieki, strādājot ar iegūtajiem datiem, varēs veikt nākotnes situācijas prognozēšanu pie dažādiem scenārijiem, norāda "Tet" pārstāvji.

Ķīpsalas vides un gaisa kvalitātes monitoringa stacijas uzstādīšanu un apkopi nodrošina "Tet". Stacija mēra gaisa kvalitāti, atbilstoši Eiropas gaisa kvalitātes indeksam, kā arī trokšņa līmeni vidē. Savukārt monitoringa stacijas noteiktais vēja virziens un stiprums palīdz identificēt potenciālos gaisa piesārņojuma avotus.

Jau vēstīts, ka "Tet" koncerna apgrozījums 2022.gadā bija 326,656 miljoni eiro, kas ir par 29% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa saruka par 10,7% un bija 25,779 miljoni eiro. Vienlaikus pašas "Tet" apgrozījums 2022.gadā bija 231,436 miljoni eiro, kas ir par 15,4% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 10,2% un bija 24,056 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%).