Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No šodienas līdz pat 30. aprīlim vairākās vietās Latvijā notiks piketi saistībā ar "Faluņgun" praktizētāju vajāšanu Ķīnā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Latvijā no šodienas līdz 30. aprīlim notiks piketi, lai atzīmētu "Faluņgun" praktizētāju nevardarbīgo pretošanos pret Ķīnā izvērstajām vajāšanām, informē pasākuma organizatori.

Rīgā pikets notiks šodien no plkst. 11.30 līdz plkst. 15 pie Kaļķu ielas un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra krustojuma.

Tāpat pikets notiks piektdien, 26. aprīlī, no plkst. 9.30 līdz plkst. 11 pretī Ķīnas vēstniecībai Ganību dambī 5.

Savukārt 30. aprīlī pikets notiks Kuldīgā no plkst. 10 līdz plkst. 14 Liepājas ielā 1.

Pasākuma rīkotāji norāda, ka 1999. gada 25. aprīlī, pamatojoties uz Ķīnas konstitūcijas dotajām tiesībām, vairāk nekā 10 000 "Faluņgun" praktizētāju no visas Ķīnas sapulcējās pie Valsts Centrālā apelāciju biroja Pekinā, lai vērstos pie valdības ar prasību atbrīvot Tiaņdzjiņas pilsētā nelikumīgi arestētos un piekautos praktizētājus un atzīt viņu tiesības nodarboties ar "Faluņgun" - praksi, kas māca dzīvot saskaņā ar visaptverošu principu, kurš izteikts trīs vārdos - īstenība, labestība, pacietība.

Ar "Faluņgun" pārstāvjiem tikās Ķīnas premjerministrs Džu Žundzji. Džu piekrita atbrīvot Tiaņdzjiņā arestētos praktizētājus un apsolīja, ka valdība vairs nenostāsies pret "Faluņgun". Tomēr pēc dažām nedēļām Ķīnas kompartijas līderis Dzjans Dzemiņs izvērsa pret "Faluņgun" praktizētājiem visaptverošu kampaņu "sagraut reputāciju, izputināt finansiāli, iznīcināt fiziski".

Pasākumu laikā cilvēkiem būs iespēja paust savu labo gribu, parakstīt petīciju "Darīt galu ļaunajai Ķīnas komunistiskajai partijai", aicinot izbeigt tās pastāvēšanu, ideoloģijas un represīvo mehānismu izplatīšanu.