Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Šovakar Spīķeru kvartāla laukumā "Sus Dungo" uzstāsies ar brīvdabas koncertu

GRUPA SUS DUNGO – Anneli Arro  (no kreisās), Elizabete Balčus, Marta Trofimova, Diāna Sus, Marika Arro un Liene Grosa – šovakar ar brīvdabas koncertu uzstāsies Spīķeru kvartāla laukumā © Publicitātes foto

«Mēs katra esam ļoti atšķirīgas personības, un tieši mūzika ir tā, kas mūs vieno un kur mēs atrodam kopīgu valodu,» saka latviešu indipopa meiteņu grupas Sus Dungo bundziniece Anneli Arro. Šovakar pulksten 19 Spīķeru kvartāla laukumā (Maskavas ielā 8) grupa uzstāsies ar brīvdabas koncertu. Ieeja bez maksas.

Grupā Sus Dungo muzicē sešas jaunas dāmas ar plašu instrumentu klāstu: Diāna Sus (vokāls, akustiskā ģitāra, bandžo), Anneli Arro (bungas, perkusijas, vokāls), Marika Arro (basģitāra, vokāls), Marta Trofimova (elektriskā ģitāra, ukulele, vokāls), Elizabete Balčus (flauta, vokāls, taustiņinstrumenti) un Liene Grosa (akordeons, piano, vokāls). Meitenes satikušās nejauši, bet ar vēlmi dalīties savām mūzikas izjūtām. Tas nozīmē - sešas dažādas izjūtas ir savītas vienā skaistā kopumā.

2012. gadā grupa izdeva savu pirmo studijas ierakstu, mini albumu Rasā pēdas, bet 2015. gada pavasarī Sus Dungo izdeva savu otro albumu Down The River.

Grupas nosaukums radies dabiskā ceļā: Sus ir grupas dalībnieces Diānas pirmās ģitāras vārds un nu arī pašas mīļvārdiņš, bet dungo ir viens no skaistiem veidiem, kā izpaust mūziku - dungojot.

Grupas bundziniece Anneli Arro atklāj, ka šā vakara koncertā Sus Dungo izpildīs dziesmas gan no pirmā, gan otrā grupas albuma. «Nospēlēsim arī kādu kaveru, un noteikti mūsu izpildījumā varēs dzirdēt arī kādas pavisam jaunas dziesmas, kas vēl maz ir izskanējušas. Domāju, koncerts būs diezgan kolorīts arī tādā ziņā, ka mēs katra - gan akordeoniste, gan flautiste, gan basģitāriste, gan meitenes, kuras spēlē elektrisko un akustisko ģitāru, gan arī es, bundziniece - kādā brīdī dziedāsim solo. Patiesībā - tas ir formāts, kādā mēs pēdējā laikā arī spēlējam, un virziens, kurā gribam iet,» stāsta Anneli Arro. Viņasprāt, tieši šāds spēles stils ļauj atklāt grupas dalībnieču dažādās muzikālās krāsas. Un, lai arī viņas katra esot ļoti atšķirīgas personības, kopīgā muzicēšana nojauc šīs dažādās robežas un ļauj atrast kopēju valodu.

Nākamais grupas Sus Dungo koncerts plānots Baldones novada svētku laikā, kas šogad notiks no 29. jūlija līdz 5. augustam - grupas uzstāšanās plānota 3. augustā Mercendarbes muižas parkā. «No Baldones nāk mūsu grupas dalībniece Marta, un mēs jau vairākkārt bijām dzirdējušas, ka mūs vēlas redzēt arī baldonieši. Tad nu tas brīdis ir klāt,» Anneli Arro atklāj grupas tuvākās nākotnes plānus.

Bet šovakar līdzās Sus Dungo Spīķeru kvartāla laukumā uzstāsies arī viesmākslinieces no Krievijas - Smooth Kats, kuras muzicēs, izpildot skaņdarbus džeza, fanka un populārās mūzikas noskaņās. Tā ir meiteņu acidjazz/pop/funk grupa no Sanktpēterburgas. Grupā muzicē un vienā veselumā mūzikas instrumentus un vokālu apvieno sešas aizrautīgas un mūziku mīlošas dāmas: Diāna Ogaņezova (vokāls), Katerina Alpatova (bass, fona vokāls), Sofija Lisenko (saksofons, fona vokāls), Jekaterina Vasiļjeva (ģitāra, fona vokāls), Aleksandra Nadtočija (taustiņi) un Marija Brjustere (bungas). Meitenes spēlējušas vairākos festivālos Krievijā (Petrojazz Summer, Petrojazz Autumn, St. Petersburg Harley Days, Cover Party, Lady in Jazz), kā arī sniegušas jau vairāk nekā 70 koncertu Sanktpēterburgā un citur. 2015. gada martā Smooth Kats kļuva par laureātēm starptautiskajā mūzikas konkursā Czech Jazz Contest, savukārt šobrīd grupa strādā pie sava pirmā ierakstu albuma.

«Mēs savā starpā neesam pazīstamas, taču mēs ceram šovakar iepazīties. Manuprāt, meiteņu grupas ir diezgan unikāla parādība, un mēs noteikti noklausīsimies arī šīs grupas koncertu. Un, kas zina, kā turpināsies mūsu satikšanās un iepazīšanās. Būtu jau interesanti kādreiz aizbraukt koncertu tūrē uz Krieviju, kur mēs kā grupa nekad neesam bijušas,» nosaka Anneli Arro.