Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas dome aicina aktīvi ziņot par bedrēm pilsētas ielās

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Rīgas domes (RD) Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods aicina vadītājus galvaspilsētas ielās braukt uzmanīgi un ziņot par bedrēm, kuras nepieciešams labot.

Vaivods intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda, ka šādos nelabvēlīgos apstākļos novecojušie segumi parādot savu īsto dabu - ātri veidojas bedres. Vairākus posmus, kuros Rīgā veidojas bedres, esot bijis paredzēts labot nākamajā gadā.

Viņš arī atzina, ka "pagājušajā vasarā politisko kašķu dēļ" daudzas ielas un posmi netika salaboti.

"Jautājums ir par to, vai politiķi pašlaik ir gatavi ieskatīties acīs tiem auto vadītājiem, kuri ir pārsituši riepas bedru dēļ," teica Vaivods.

Viņš arī aicināja vadītājiem būt uzmanīgiem, nebraukt peļķēs, jo tajās var būt bedres. Tāpat vadītāji, iedzīvotāji aicināti aktīvi ziņot par bedrēm, kuras nepieciešams steidzami labot.

Jau ziņots, ka Rīgā pastiprinātā režīmā notiek ceļu labošana.

Šonedēļ Rīgas ielās atkušņa dēļ daudzviet veidojās milzīgas peļķes, zem kurām bieži vien ir arī satiksmei bīstamas bedres.

Kritiskākā situācija esot Biķernieku ielā, Jaunciema gatvē, Mīlgrāvja ielā, Mīlgrāvja lokos un Viestura prospektā.

Ar aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju satiksmei bīstamo bedru remonts tiek veikts neatkarīgi no laikapstākļiem - arī ziemas laikā.

Saremontēto ceļu kalpošanas laiku ietekmējot vairāki faktori - laikapstākļi, satiksmes intensitāte un ielas seguma stāvoklis. Tomēr šo darbu galvenais mērķis esot novērst satiksmei bīstamas situācijas, iepriekš norādījusi Rīgas dome.