Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Latvijā viesosies Ķīnas parlamenta spīkers; gaidāmi satiksmes ierobežojumi

© Mārtiņš Zilgalvis/ f64 photo agency

No šodienas līdz 14.aprīlim vizītē Latvijā uzturēsies Ķīnas Tautas kongresa (parlamenta) Pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs Džans Dedzjans.

Džanam uzaicinājumu ierasties mūsu valstī izteikusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Šodien paredzēta Ķīnas Pārstāvju sapulces Pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja oficiālā sagaidīšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa. Pēc tam Ķīnas parlamenta spīkers dosies uz Saeimas namu, kur tiksies ar Mūrnieci. Savukārt pēc tikšanās Džans un Mūrniece parakstīs abu valstu parlamentu saprašanās memorandu, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Viesojoties Latvijā, Ķīnas parlamenta spīkers tiksies arī ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS). Tāpat Džans tiksies ar Saeimas sekretāru Andreju Klementjevu (S), frakciju vadītājiem un pārstāvjiem no deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu.

Vizītes laikā Ķīnas Pārstāvju sapulces Pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs apskatīs arī Latvijas Nacionālo bibliotēku. Plānots, ka Ķīnas parlamenta spīkers bibliotēkai dāvās grāmatas, kas papildinās Gaismas pilī pieejamo grāmatu klāstu ķīniešu valodā.

Ķīnas Pārstāvju sapulces Patstāvīgās komitejas priekšsēdētāja vizītes laikā no šodienas līdz 14.aprīlim tiks noteikti satiksmes ierobežojumi vairākās Rīgas ielā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

No šodienas plkst.7 līdz 14.aprīļa plkst.10 tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme Kuģu ielas posmā no Trijādības ielas līdz nobrauktuvei no Akmens tilta.

13.aprīlī no plkst.18 līdz 21 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme un ierobežota gājēju kustība Amatu ielā.

Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana tiks aizliegta no šodienas plkst.7 līdz 14.aprīļa plkst.10 Kuģu ielas abās pusēs, posmā no Trijādības ielas līdz ēkai Kuģu ielā 15; šodien no plkst.7 līdz 16 Aspazijas bulvāra abās pusēs, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Teātra ielu un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra abās pusēs, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Smilšu ielu. Savukārt šodien no plkst.7 līdz 21 transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana tiks aizliegta Meistaru ielas labajā pusē, posmā no Zirgu ielas līdz Amatu ielai, Amatu ielas abās pusēs un stāvlaukumā pie Lielās Ģildes, Šķūņu ielas abās pusēs, posmā no Zirgu ielas līdz Amatu ielai un Zirgu ielas abās pusēs, posmā no Meistaru ielas līdz Šķūņu ielai.

13.aprīlī no plkst.7 līdz 11.30 apstāšanās un stāvēšana būs liegta Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no Apgabaltiesas ēkas līdz Elizabetes ielai, bet no plkst.7 līdz 17.30 Valguma ielas abās pusēs, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai.

Tāpat tiks slēgta kuģošanas līdzekļu satiksme no šodienas plkst.7 līdz 14.aprīļa plkst.10 Āgenskalna līcī starp Kuģu ielu un AB dambi, bet 13.aprīlī no plkst.14.30 līdz 15 Pilsētas kanāla posmā no Operas ēkas līdz gājēju tiltam Bastejkalnā.

Savukārt kontrolēta kuģošanas līdzekļu satiksme tiks no šodienas plkst.7 līdz 14.aprīļa plkst.10 Daugavas akvatorijā, posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam, bet 13.aprīlī no plkst.15 līdz 17 Daugavas akvatorijā, posmā no Dzelzceļa tilta līdz Akmens tiltam.

Satiksmi nepieciešamības gadījumā ierobežos vai īslaicīgi slēgs Kuģu ielas posmā no Trijādības ielas līdz ēkai Kuģu ielā 15, Jēkaba ielā un Klostera ielā pie ēkas Jēkaba ielā 11, pie ēkas Brīvības bulvārī 36, Pils laukumā, Citadeles ielas posmā no Vanšu tilta līdz Torņa ielai un Pils ielas posmā no Muitas ielas līdz Torņa ielai, Aspazijas bulvārī un Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī pie Brīvības pieminekļa un Brīvības pieminekļa laukumā, Šķūņu ielas posmā no Doma laukuma līdz Amatu ielai, Doma laukumā, Amatu ielas posmā no Šķūņu ielas līdz Meistaru ielai un Meistaru ielas posmā no Zirgu ielas līdz Amatu ielai, Valguma ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai, maršrutā no lidostas "Rīga" uz pilsētas centru un atpakaļ.

Sabiedriskā transporta satiksme un gājēju kustība pie delegācijas pārstāvju apmeklējamiem objektiem tiks regulēta atbilstoši nepieciešamībai.

Ierobežojumi neattiecas uz operatīvo transportu.

Kā ziņots, Džans līdz 21.aprīlim apmeklēs arī Baltkrieviju, Krieviju un Lietuvu, vēstīja Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra "Sjiņhua".

Krievijā Džans apmeklēs Ķīnas parlamenta un Krievijas parlamenta sadarbības komitejas sanāksmi.