Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgā daudzviet satiksme būs ierobežota; apgrūtināta braukšana citviet Latvijā

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Sakarā ar Līgo svētku pasākumu pilsētā ierobežos satiksmi; slēgs 11. novembra krastmalu.

Sakarā ar svētku pasākuma Līgosim krastmalā! no 22. jūnija plkst. 20.00 līdz 24. jūnijam plkst. 24.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme (arī alus velosipēda, velorikšu, elektromobiļu un zirgu pajūgu satiksme):

- 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai;

- 11. novembra krastmalai pieguļošajā ielā no Poļu gātes līdz Jaunielai;

- Poļu gātes posmā no 11.novembra krastmalas līdz Pils ielai;

- Bīskapa gātes posmā no Herdera laukuma līdz 11.novembra krastmalai.

Ādolfs Mārtiņš Krauklis, F64 Photo Agency

No 22. jūnija plkst. 20.00 līdz 24. jūnijam plkst. 24.00 tiks organizēta divvirzienu satiksme Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Doma laukumam, un Doma laukuma posmā no Pils ielas līdz Jēkaba ielai.

No 22. jūnija plkst. 20.00 līdz 24. jūnijam plkst. 24.00 tiks atslēgti luksofori 11. novembra krastmalā (pie Poļu gātes un Bīskapa gātes).

No 21. jūnija plkst. 20.00 līdz 24. jūnijam plkst. 24.00 transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt 11.novembra krastmalā, Daugavas pusē, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai un pie uzbrauktuves uz Akmens tilta. Savukārt no 22. jūnija plkst. 20.00 līdz 24. jūnijam plkst. 24.00 transportlīdzekļiem tiks liegts apstāties un stāvēt 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī krastmalai piegulošajā paralēlajā ielā Vecrīgas pusē (starp Poļu gāti un Jaunielu).

No 23. jūnija plkst. 14.00 līdz 24. jūnijam plkst. 4.30 Daugavā tiks slēgtas kuģīšu piestātnes Nr.14 un Nr.17

Lai atvieglotu satiksmi, svētku dienās satiksmei tiks atvērts Ķeguma HES tilts, kā arī noņemti luksofori posmā no Kaķeniekiem līdz Anneniekiem uz Liepājas šosejas. Pierīgā satiksme ierobežojumu dēļ palēnināta satiksme var būt Ulbrokā, pie Rīgas HES, Siguldā, kur notiek krustojuma rekonstrukcija, kā arī uz Ventspils šosejas pie Lielupes tilta.

Autovadītājiem jārēķinās, ka būvdarbu dēļ satiksmes ierobežojumi ir uz vairākiem galvenajiem autoceļiem visos valsts reģionos.

Visvairāk ierobežojumu un iespēja, ka satiksme plūsma būs palēnināta ir:

- braucot pa Ventspils šoseju, kur vairākos posmos notiek remontdarbi kopumā uz 40 kilometriem, īpaši daudz satiksmes ierobežojumu starp diviem rotācijas apļiem pie Tukuma, remontdarbi notiek arī no Popes līdz Ventspilij;

- uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Braslas tilta līdz Straupei jārēķinās ar trīs luksoforu posmiem, kā arī būvdarbi notiek posmos pirms Valkas un abpus Valmierai no Rubenes līdz Mellupes tiltam;

- uz Liepājas šosejas (A9) posmā no Saldus līdz Bukupei un vēl aiz Skrundas;

- uz autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza (A12) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves līdz Ludzai astoņi posmi ar luksoforiem!

- uz autoceļa Rēzekne-Daugavpils (A13) no Daugavpils līdz Medumiem satiksmi regulē deviņi luksofori!

- braucot uz Vecpiebalgu posmā no Brežģa kalna līdz Vecpiebalgai.

Atgādinām, ka remontdarbu vietas kļūst grūtāk izbraucamas tieši intensīvas satiksmes apstākļos un aicinām autovadītājus strikti ievērot satiksmes organizāciju šajās vietās - ceļu satiksmes negadījumi remontposmos var pilnībā bloķēt satiksmi, jo brauktuves šādās vietās lielākoties ir šauras un praktiski nav iespēju šos posmus apbraukt.