Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Šodien vilcieni kursē pēc brīvdienu grafika

© Mārtiņš Zilgalvis/MN

Vilcieni šodien kursēs pēc brīvdienu grafika, kā arī garākajos maršrutos pēcsvētku dienās ierasto trīs vagonu sastāvu vietā būs norīkoti seši vagonu sastāvi, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka vilcieni elektrificētajos maršrutos šodien kursēs pēc brīvdienu grafika, kā arī neelektrificētajā dzelzceļa zonā vilcieniem šodien grafikā būs noteiktas izmaiņas.

PV atzīmē, ka pēcsvētku dienās ierasto trīs vagonu sastāvu vietā būs norīkoti seši vagonu sastāvi garākajos maršrutos, piemēram, Rīga-Zilupe, Rīga-Daugavpils, Rīga-Gulbene un Rīga-Valga.

Jau ziņots, ka PV apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 44,256 miljoni eiro, kas ir par 19,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa samazinājās par 21% - līdz 458 074 eiro.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV bija 100% "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.