Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Māja

PADOMI, kā vasaras dienās veldzēt slāpes, nekaitējot veselībai

© Reinis Hofmanis, F64 Photo Agency

2.lapa

  • Noslēpumainās piedevas

Ja cukuru, kas ir viena no galvenajām atspirdzinošo dzērienu sastāvdaļām, atpazīst katrs, tad pārējo iespējamo atspirdzinošo dzērienu sastāvdaļu nosaukumi lielai daļai pircēju neizsaka neko. Vairāki atspirdzinošie dzērieni satur kofeīnu, kas ir pazīstams uzmundrinošs līdzeklis, taču, lietots par daudz, var izsaukt galvassāpes, pastiprinātu nervozitāti, gremošanas traucējumus un negatīvi ietekmēt koncentrēšanās spējas.

Ja izvēlamies slāpes veldzēt ar dzērieniem, kas bagātināti ar dažādu augļu un ogu garšām, šiem dzērieniem būs pievienotas mākslīgas aromātvielas un krāsvielas, bieži dzērieniem pievieno arī skābuma regulētājus, piemēram, citronskābi, askorbīnskābi, nātrija citrātu un citus. Lai arī citronskābe ir viena no kulinārijā samērā plaši lietotām pārtikas piedevām, tā var traucēt kalcija uzsūkšanos organismā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā