Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Māja

NRA eksperiments: Pamēģinām izslavēto Stokholmas diētu. Uzzini, kā gāja

© Atis Ieviņš, F64 Photo Agency

3.lapa

Piektā diena

Jaunais dienas rituāls - nosvēršanās uz svariem, šoreiz mīnuss 200 grami un divas glāzes ūdens

Jā godīgi, šodien tik ļoti sagribas kādu desmaizi vai siermaizi, bet pēc plāna jāēd kas cits…. Apēdu tomēr desmaizi (bez sviesta) un divus banānus

Pusdienas un vakariņas pēc plāna.

Un visas dienas garumā arī nedaudz panašķējos - apēdu trīs vafeles tāfelītes

Izsalkuma nav, 20 minūtes aktīvi skrēju.

Sestā diena

Pazaudēti 300 grami. Atkal divas glāzes ūdens tūliņ pēc pamošanās

Visas ēdienreizes pēc plāna, izņēmums - sagribas šokolādi un vienu tāfelīti sev neliedzu

Septītā diena

Pazaudēti 200 grami. Visas ēdienreizes pēc plāna, bet atkal nedaudz nobīdos no plāna - apēdu pāris auzu pārslu cepumu.

Arī šī diena aizvadīta bez izsalkuma sajūtas.

Secinājumi:

Lai arī ievēroju un izpildīju aptuveni 60% no plāna un ēdu saldumus un pat lietoju nedaudz alkohola, tik un tā pazaudēti gandrīz 4 kilogrami. Taču noslēdzoties 1. līmenim, nesaņēmu, kā solīts un portālā minēts, konsultantu ieteikumus, kā turpmāk saglabāt esošo svaru un turpināt iesākto.

Šajā nedēļā pārdomāju savus līdzšinējos ēšanas paradumus un secināju, ka mans lielākais klupšanas akmens ir aktīva našķēšanās starp ēdienreizēm - cepumi, šokolādes, saldējumi utt. un lielākoties tie apēsti steigā, kaut kur dodoties ikdienas darbos.

Noteikti tagad ēdīšu trīs reizes dienā, nevis divas kā līdz šīm - nav vairs izsalkums un rokas regulāri nestiepjas pēc kaut kā neveselīga.

Nezinu, vai turpināšu diētas 2. līmeni. Diez vai. Kāpēc? Necerēti, bet diēta man deva impulsu pārskatīt savus ēšanas paradumus turpmāk un izvairīties no gadiem ilgušām kļūdām. Turklāt plānus apmeklēt sporta zāli neesmu atcēlusi. Pašreiz svars jau vairākas dienas stāv uz vietas.

Katrā ziņā balta patiesība ir tā - lai neveidotos liekais svars, ir vairāk jākustas un jāpiedomā, ko un cik daudz ēdam. Neviens speciālists, neviena diēta nevarēs neko līdzēt, ja nebūs pašam gribasspēka to ievērot. Arī Stokholmas diēta jau "Ameriku neatklāj" - uzturā jālieto produkti, ko it kā ikdienā lietojam, bet jautājums, cik daudz un bieži.