Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Māja

TOP 3 receptes, kuras noderēs tiem, kuri neēd gaļu

2.lapa

REUTERS/ SCANPIX

BROKOĻU KRĒMZUPA

Sastāvadaļas:

  • 20 ml olīveļļas cepšanai
  • 100 g nomizota sīpola, sagriezts mazos gabaliņos
  • 600 g brokoļa, sagriezts gabalos
  • 240 g nokāstu konservētu
  • turku zirņu
  • 8 timiāna zariņi
  • 3 ķiploka daivas, nomizotas, smalki sakapātas
  • 1 l ūdens vai vistas buljona

pasniegšanai:

  • 20 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 30 g lazdu riekstu, sakapāti
  • 90 g brokoļa, sagriezts mazos gabaliņos
  • 40 g ziedkāposta, sagriezts mazos gabaliņos
  • 1 rozmarīna zariņš, tikai lapiņas
  • 1/2 citrona miziņas, smalki sarīvētas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 20 g cietā siera, smalki sarīvēts
  • 150 ml saldā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Katlā sakarsē eļļu un liec cepties sīpolus.
  2. Samazini liesmu, pieber sāli, samaisi un sautē apmēram 7 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti. Pievieno brokoļus, turku zirņus, timiānu, ķiplokus un pacep vēl 5 minūtes.
  3. Pielej buljonu un uzvāri. Kad sāk vārīties, nogriez vidēju liesmu un vāri 15-20 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
  4. Pārliec blenderī un sablenderē.
  5. Lej zupu atpakaļ katlā, pielej saldo krējumu un samaisi. Pieber sāli un piparus pēc garšas, samaisi un ļauj, lai vāroties uzmet pirmo burbuli.
  6. Kamēr zupa vārās, pannā sakarsē eļļu, pievieno riekstus, brokoļus, ziedkāpostus un rozmarīnu un sautē uz vidējas liesmas apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
  7. Tad pagriez lielāku liesmu, lai apbrūninās.
  8. Pieber citrona miziņas, sāli un piparus pēc garšas un samaisi. Beigās pieber sieru un ļauj, lai izkūst.
  9. Pasniedz zupu kopā ar pannā ceptajiem brokoļiem, ziedkāpostiem un riekstiem.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā