Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Māja

Nogurums un nervozitāte var liecināt par ūdens trūkumu organismā

© suju/pixabay.com

3.lapa

Simptomi, kas liecina par ūdens trūkumu organismā

Vēl viena izplatīta kļūda, ko pieļaujam - dzeram tikai tad, kad jau slāpst! Tas nav pareizi! Tikpat labi var gaidīt, kad cilvēks jau noģībst un tad dot ūdeni. Jādzer, pirms vēl sākam izjust slāpes. Ir vairāki simptomi, kas liecina, ka organismā trūkst ūdens, piemēram, ja cilvēks izjūt nogurumu, nāk miegs, pēc pusdienām jau zūd koncentrēšanās spējas un krītas darba produktivitāte. Nenoliedzami, arī reti tualetes apmeklējumi ir signāls, ka organismam vajag vairāk ūdens. Nepietiekams ūdens daudzums organismā var radīt elpas trūkumu un pat nervozitāti. Ja dienas otrajā pusē kļūstat noguris un kašķīgs, nesniedzieties vēl pēc kafijas krūzes, bet pamēģiniet iedzert tīru ūdeni. Redzēsiet, ka tas darbosies!

Veselībai un skaistumam

Kungiem tas varbūt nav tik aktuāli, bet dāmām noteikti būs saistoši zināt, ka ūdens trūkums var veicināt matu sausumu, padarīt ādu sausu un nespodru. Ūdens trūkums var nopietni aizkavēt matu augšanu vai pat veicināt to izkrišanu. Ticiet man, reizēm nav nepieciešami nekādi brīnumlīdzekļi, bet tīrs ūdens pietiekamā daudzumā katru dienu.

Protams, nevajag izdzert visu dienas normu vienā piegājienā. Centieties darīt tā, lai katru stundu būtu izdzēris vienu krūzi vai glāzi ūdens, dzeriet lēnām un pakāpeniski. Atcerieties, ka ūdens ir visa kodols un sākums, ne velti pasaulē tik daudz karu izcēlušies tieši ūdens dēļ, bet mums tas ir pieejams tik plašā klāstā.