Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Binnija iedvesmota un mīlēta

© F64

Skaistuma un sajūtu salona BBbinnija īpašniece un viena no brīvdienu raidījuma LNT brokastis vadītājām Binnija Ārberga atzīst, ka šis ir viens no laimīgākajiem brīžiem viņas dzīvē. Par dzīvesprieka un labsajūtas avotu gādā ne vien sievišķīgas vājības, bet arī mīlestības un sapratnes caurstrāvotās attiecības ar draugu Matīsu Upleju.

«Mēs mācāmies draudzēties. Pirmā iemīlēšanās ir fascinējoša, bet pēc tam ir jāmācās draudzēties, lai attiecības pāraug monumentālās,» viņi atzīst.

«Ejot uz pirmo raidījumu, biju ļoti satraukusies. Biedēja tas, ka tā ir tiešraide, tādēļ nevar māžoties,» izjūtas pirms raidījuma LNT brokastis filmēšanas atsauc atmiņā Binnija. «Ilgu laiku pirms pirmā raidījuma centos iegulsnēt prātā vārdu «labrīt», jo raidījuma Precamies!?! uzruna «Labvakar, mīļie!» bija iegūlusi manā asinsritē. Vienā no raidījumiem es tik un tā sajaucu un pateicu «labvakar»,» raidījuma vadītāja smej.

Binnija atzīst, ka ir priecīga par iespēju vadīt šo raidījumu, jo viņai allaž nepieciešams izaicinājums. «Es nevaru būt tikai skaistumkopšanas salona vadītāja, kas, protams, ir mana sirdslieta,» viņa saka un neslēpj gandarījumu par sadarbību ar Māri Grigali, kurš atšķirībā no viņas pašas ir kā neaizsalstošs ūdenskritums, kas nemitīgi burbuļo. «Man šķiet, mēs diezgan labi saprotamies, turklāt viņš ir viens no maniem skolotājiem televīzijā,» viņa atzīst un ir pārliecināta, ka ar jauno raidījumu saaugs gluži tāpat kā ar iepriekšējo televīzijas projektu. «Sadaļu, kas man atvēlēta, es vēlos izveidot pēc saviem ieskatiem, lai iedvesmotu skatītājus. Es izdomāšu, kā to izdarīt, pagaidām es tikai mācos,» viņa ir apņēmības pilna.

«Mana dzīve nupat ir iegājusi netverami brīnišķīgos rāmjos. Tā nebūt nav zelta krāsā, bet tā darījusi mani laimīgu. Varu tikai pateikt paldies augšējam scenāristam par to, ka tā ir noticis,» laime Binnijas balsī nav noslēpjama. «Atceros, kā pirms pusotra gada vasarā es kādai dāmai, kura gatavo rotas, palūdzu, lai man uztaisa īpašu rokassprādzi ar maniem datiem. Es noticēju tam, ka tā būs īpaša. Uzliekot rotu uz rokas, es patiesi jutu, ka manā dzīvē kaut kas mainīsies, jo ilgu laiku biju gaidīšanas pozīcijā. Es neko nesteidzināju, jo zinu, ka, grābjot un strebjot, neko nevar panākt, viss atnāk pats savā laikā – ir jāvēlas daudz, bet nedrīkst provocēt uz sliktām lietām, jo pilnīgi viss materializējas.

Rokassprādze atnesa veiksmi man, ar televīziju pilnīgi nesaistītam cilvēkam, vadīt raidījumu. Tagad es saprotu, kādēļ bija tāds pavērsiens – jo es nekur citur nebūtu satikusi Matīsu. Satikāmies 2013. gada ziemā. Tagad es esmu ļoti laimīga,» viņa dalās savās izjūtās un atklāj, kas vēl liek justies iedvesmotai.

*

BUDISMS. «Man šķiet, ka cilvēkam dzīves ceļā ir jāatrod pareizais virziens – ja to meklē, atrod ikkatrs. Reliģijas uz mani neiedarbojas, taču vistuvākā šķiet budisms. Domāju, ka lielu daļu savas artavas tajā ir ieguldījis Boriss Grebenščikovs jeb Borja. Viņa mūzika, dzeja, nepārvarami brīnišķīgā un neizsīkstošā personība mani iedvesmo»

KATRA SATIKŠANĀS KĀ SVĒTKI. Prieku Binnijas un viņas drauga Matīsa mājās ienes klēpja sunītis čivava Klāra, un četrus mēnešus jaunā šarpeju meitene Marta. Binnija domā, ka suns māca pašdisciplīnu: «Ja agrāk varēju no rīta sataisīties dienas gaitām 15 minūtēs, tagad man vajadzīga stunda. Ir laikus jāceļas, jāved ārā, jāstaigā – nav citu variantu. Man tas ļoti patīk,» viņa ar aizrautību stāsta. Pāris prāto, ka Valentīndienā varētu pasākt ko neierastu, taču pārāk lielu nozīmi šim datumam viņi nepiešķir. «Man ir tā privilēģija, ka Matīss ik pa laikam dodas uz Kuldīgu dzēst uguni un tad, kad viņš pēc dežūras atgriežas, katra reize ir svētki,» viņa domā.

SMADZEŅU TRENAŽIERIS. «Tas ir mans smadzeņu trenažieris, ko es piespiedu kārtā no brīvas gribas izlasu no vāka līdz vākam, pat ja kaut ko nesaprotu. Man šķiet, ka tas nepieciešams gluži tāpat kā trenēt ķermeni».

NOSLĒPUMS. Binnija uzskata, ka sievietei jābūt noslēpumam, tādēļ neatklāj savu iecienītāko smaržu nosaukumu. Viņa teic: «Smaržas man ir ārkārtīgi svarīgas. Es nekad nevarētu iepazīties un satikties ar vīrieti, kura smarža – gan veikalā nopirktā, gan bioloģiskā – man nepatīk.» Ikdienas rūpēs par sevi noder izsmidzināms ķermeņa aromāts.

KVALITATĪVA KOSMĒTIKA. Lai arī Binnijai pieder skaistumkopšanas salons, viņa atzīst, ka ikdienā gandrīz nemaz nekrāsojas, tomēr ir produkti, kas viņas skaistumkopšanas maciņā iegūluši uz palikšanu. «Ziemā, kad ārā ir auksti, uzskatu, ka seja ir jāsaudzē un vislabāk to izdarīt ar kopjošiem krēmiem un kvalitatīvu dekoratīvo kosmētiku. Neiztrūkstošs jau vairākus gadus man ir Armani pūderkrēms – tas ir izcils, jo mitrina un nesausina ādu. Arī Chanel skropstu tuša un Armani acu krēms ir manā topā. Produktiem, kurus klājam tuvu acīm, jābūt kvalitatīviem. Arī tad, kad man bija mazāk naudas, es sakrāju un nopirku labu kosmētiku,» viņa pamato un iedrošina arī citas sievietes rūpēties par sevi atbildīgi.

STILS. Tendences Binnijas garderobē pēdējā laikā esot ietekmējusi modes māksliniece Indra Salceviča. «Viņa bija šova Precamies!?! stiliste. Man patika, ka viņa neko neuzspieda.

SAGLABĀT BĒRNIŠĶĪGUMU. Man šķiet, ka visiem cilvēkiem, lai visas dzīves garumā saglabātu dzīvesprieku un bezbailību, jāsaglabā sevī bērnišķīgums. Kad pirmoreiz atvēru šo grāmatu, iestigu tajā kā purvā – tajā ir netveramas lietas. Brīnišķīgi ir gan teksts, gan ilustrācijas,» par bērnu grāmatu Kad Finduss bija maziņš un pazudis saka Binnija.

SIMBOLISKI. «Reiz Indijā kāds cilvēks man uzsēja uz plaukstas locītavas pilnīgi parastu diedziņu. Ilgus gadus tas bija ar mani, bet tad kādā jaukā dienā pārtrūka. Lai nejustu zaudējumu, Grieķijā iegādājos diedziņa aizstājēju,» viņa pastāsta par simbola nozīmi.

EPIFĀNIJAS. Binnija atzīst, ka tad, kad ir ļoti labi vai ļoti slikti, viņa labprāt uzšķir kādu no Imanta Ziedoņa epifānijām un izlasa. «Man nepieciešams, lai mājās un salonā ir Imanta Ziedoņa grāmatas,» viņa stāsta.

AIZSARGĀ. «Krustiņš tapis no mana vectēva gredzena. Uztaisījām no tā divus – man un brālim. Tajā iestrādāti miniatūri briljanti, kas ir pats spēcīgākais aizsardzības akmens. Nozīme nav krusta formā, bet tajā, ka, brīžos, kad nēsāju šo rotu, mani aizsargā vectēvs. Kad uzlieku to, ap mani veidojas necaurlaužams ledus, lai tie, kuru klātbūtne man nav vēlama, stāv rāmi,» Binnija paskaidro.

FILOZOFIJA. «Pirmoreiz manu uzmanību Macintosh produktiem pievērsa Raimonds Tiguls – viņam bija pirmais iPhone. Es paņēmu to rokās kā lielāko svētumu un nodomāju – kā es arī tādu gribu. Pēc pusgada šis telefons parādījās arī Latvijā, un es to uzreiz iegādājos. Mani saista gan tas, ka tas ir kvalitatīvs produkts, gan filozofija, ko tas pauž. Man ļoti patīk cilvēks, kurš to ir radījis – Stīvs Džobs,» Binnija pamato zīmola izvēli.

VEIKSMES ROTAS. Ar šīm īpaši Binnijai darinātajām rokassprādzēm viņai saistās vairākas dzīves veiksmes, bet lielākā no tām – iepazīšanās ar draugu Matīsu. «Tagad, kad esam satikušies, rokassprādze saplīsa – tā ir savu darbu izdarījusi. Esmu māksliniecei, kura tās darinājusi, pasūtījusi citu – redzēsim, kādu maģiju nesīs tā,» smejot nosaka Binnija.