Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas armijas sadursmē ar Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem kritis viens ukraiņu karavīrs

© AFP/Scanpix/Leta

Ukrainas armijas sadursmē ar Maskavas atbalstītajām bandām Austrumukrainā kritis viens ukraiņu karavīrs, trešdien paziņojusi Kijeva.

Pēdējo mēnešu laikā spriedze ap Ukrainu ir pieaugusi, Kijevai un Rietumiem bažījoties, ka Krievija gatavo vēl vienu uzbrukumu Ukrainai.

Ukrainas armija paziņoja, ka kaujinieki otrdien uzbrukuši armijas pozīcijām ar smagajiem un vieglajiem ieročiem. Rezultātā viens Ukrainas karavīrs ticis nāvīgi ievainots.

Krievija šobrīd ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām aptuveni 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, un Kremlis izvirzījis Rietumiem ultimātu, pieprasot apturēt tālāku NATO paplašināšanos uz austrumiem, kā arī alianses infrastruktūras demontāžu tā dēvētajās jaunajās dalībvalstīs, atjaunojot stāvokli, kāds pastāvēja uz 1997.gada 27.maiju, tas ir, pirms pirmās NATO paplašināšanās.

Pirmdien Ženēvā notika Krievijas un ASV sarunas, kuru mērķis bija deeskalēt situāciju ap Ukrainu, taču liels progress tajās netika panākts.

Nākamais sarunu raunds starp NATO un Krieviju šodien sāksies Briselē, bet tam sekos sarunas Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ietvaros.