Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Pilots atklāj zelta likumu, kas ārkārtas situācijā var glābt lidmašīnas pasažiera dzīvību

© Pixabay.com

Bijušais pilots Hanss Masts, kurš tagad strādā par ceļojumu aģentu, ir atklājis savu lidojuma zelta likumu, kas, viņaprāt, var izglābt pasažiera dzīvību lidmašīnas avārijas gadījumā, raksta unian.net.

Masts iesaka pasažieriem pirms pacelšanās vienmēr pārbaudīt apkārtni lidmašīnā - jo īpaši svarīgi izpētīt, kur atrodas tuvākā avārijas izeja, kā arī vismaz domās sastādīt karti, kā avārijas gadījumā tur nokļūt, raksta Daily Mail.

“Tiklīdz iekāpju lidmašīnā, vienmēr pievēršu uzmanību tuvākajai avārijas izejai, saskaitot sēdvietu rindu skaitu starp manu atrašanās vietu un šo izeju,” pieredzē dalījās pilots.

Masts paskaidroja, ka bieži aizmirstais rindu skaitīšanas solis ir neticami svarīgs, ja kabīne piepildās ar dūmiem un pasliktinās redzamība. Tāpat, ja redzamība ir ierobežota, pasažieri gar eju var meklēt krāsainas gaismas, kas norāda, kur atrodas izeja.

Jāatzīmē, ka piloti un stjuarti iesaka pasažieriem atrast tuvāko avārijas izeju, negaidot, kad stjuarti sāks drošības noteikumu demonstrāciju. Galu galā, lai gan tas ir maz ticams, pilotam var būt nepieciešams uzsākt evakuāciju pat pirms šādas demonstrācijas.

Starp citu, saskaņā ar 2008. gadā Griničas universitātē veikto pētījumu, avārijas gadījumā lielākas iespējas izdzīvot ir tiem pasažieriem, kas sēž vistuvāk avārijas izejām, jo ​​viņi var evakuēties ātrāk nekā tie, kas sēž tālāk.

Tajā pašā laikā speciālisti neiesaka rezervēt vietas avārijas rindā pasažieriem, kuri fiziski nespēj atvērt lidmašīnas durvis.