Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

"Manā galvā vienīgā doma bija - vai es nomiršu?" pasažieris dalās ar pārdzīvoto Viļņas lidostā

© Pixabay.com

"Es savā dzīvē negribētu to piedzīvot vēlreiz," šādi uz incidentu Viļņas lidostā reaģēja viens no pasažieriem, 21 gadu vecais students no Viļņas Adoms Pauļus Misiūns, pēc tam, kad čarterreisu aviokompānijas "Avion express" lidmašīna sestdien noslīdēja no skrejceļa, raksta tv3.lt.

Jaunietis stāstīja, ka viņam bijusi slikta sajūta jau tad, kad lidmašīna sākusi nolaisties, jo augstās mākoņu segas un spēcīgo vēja brāzmu dēļ bijis jūtams, ka lidaparāts ir grūti vadāms. Tiesa, lidmašīna vēlāk nostabilizējās, taču ne uz ilgu laiku.

"Jutu, ka lidmašīna ir vadāma daudz grūtāk nekā parasti. Visbeidzot, īsi pirms nolaišanās, mēs vispirms sākām normālu nolaišanos, bet, kad lidmašīna pieskārās zemei, es sajutu, ka lidmašīna tiek parauta uz sāniem.

Kad es pagriezos, lai redzētu, kas notiek pa logu, es vairs neko nevarēju redzēt, jo tas bija nošķiests ar zemi," sacīja A. Misiūns.

Adoms apgalvoja, ka, lidmašīnai apstājoties, pasažieri bijuši šokēti un nesapratuši, kas noticis. Daži no viņiem sāka klusi celties kājās un vākt savas mantas, bet viņus apturēja stjuartes, kas lika palikt savās vietās. Students atzina, ka bija šokēts, kad lidmašīna sāka slīdēt. Panika sākās, kad lidmašīnas piloti sāka darbināt turbīnas, lai lidmašīna atgrieztos uz skrejceļa.

"Kad sāka darbināt turbīnas, bija neliela panika, man bija šausmīgi bail un vienīgā doma manā galvā - vai es nomiršu? Nodomāju, ka turbīnas pievīlušas un pašas sākušas darboties, baidījos, ka lidmašīna var aizdegties,” savas emocijas atcerējās jaunietis.

Adoms stāstīja, ka, lidmašīnai beidzot apstājoties, salonā atskanējušas atvieglojuma nopūtas, pasažieri sākuši smieties un jokot par tikko notikušo incidentu, bet lidmašīnas piloti sagaidīti ar aplausiem.

“Visi bija šokā, it kā nesaprastu, kas tikko notika, jokoja. Kad pilnībā nolaidāmies, kāds kliedza - tagad tiešām vajag aplaudēt! Un visi pasažieri sāka aplaudēt pilotiem,” stāstīja Viļņas iedzīvotājs. Adoms atcerējās, ka vēlāk sekoja parastā izkāpšanas procedūra, pasažieri pameta lidmašīnu un turpināja ceļu uz Viļņas lidostas galvenajām telpām. Tiesa, students piebilst, ka turpmāk viņam būs nedaudz bail no lidošanas lidmašīnās.

Pēc lidmašīnas noslīdēšanas no skrejceļa Viļņas lidostā izmeklēšanas grupa sāka izmeklēšanu. Pagaidām izmeklētāji vēl skaidro apstākļus, taču neizslēdz, ka incidentu varētu būt izraisījuši sliktie laikapstākļi.