Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Miega eksperts iesaka,kurš auglis jāēd pirms miega. Tas iedarbojoties ne sliktāk kā miega zāles!

© Pixabay.com

Pieaugušajiem vajadzētu gulēt apmēram septiņas līdz astoņas stundas, taču tas ne vienmēr ir iespējams stresa, spriedzes un psiholoģiski nogurdinoša darba dēļ. Nereti cilvēki sūdzas, ka viņiem ir grūtības aizmigt un viņi nejūtas atpūtušies, kad no rīta pamostas. Par to, kā sev šādā situācijā palīdzēt, raksta lrytas.lt.

Speciālisti iesaka, ka, vakarā apēdot kādu augli, var daudz ātrāk aizmigt - šo augli šī efekta dēļ pat dēvē par dabīgu miega līdzekli. Viens no labākajiem amerikāņu miega ekspertiem Maikls Breuss vietnē “TikTok” ievietoja īsu video, kurā aprakstīti produkti, kas var palīdzēt aizmigt.

Lai gan banāns ir populāra izvēle brokastīs, ēdot to vakarā, noteikti uzlabosies miega kvalitāte.

“Man bieži jautā, ko vakarā ēst, kāds ēdiens var palīdzēt labāk aizmigt. Nosaukšu dažus produktus. Tie ir kivi, kas palīdz stimulēt serotonīna ražošanu smadzenēs. Serotonīns ir nomierinošs hormons, kas palīdz jums mazliet atpūsties pirms gulētiešanas. Arī banāni , kurus patiesībā sauc par dabīgām miegazālēm, jo ​​tajos ir daudz magnija. Labam miegam svarīgs ir arī kalcijs, ko var iegūt, ēdot tādus produktus kā grieķu jogurts. Un ananāsi ir bagāti ar melatonīnu, miega hormonu."

Miega stāvokli ietekmē arī tas, ko ēdat visas dienas garumā, tāpēc ir vērts atzīmēt dažus veselīgākus ēdienus. To apstiprināja arī miega eksperts Robs Hobsons: “Ja jums ir problēmas ar aizmigšanu, pareiza uztura ēšana ir ārkārtīgi svarīga. Izvēlieties tumši zaļus lapu dārzeņus, lēcas, riekstus un sēklas - šie pārtikas produkti satur magniju. Arī treknas zivis, vista, tofu, pupiņas un auzas - šie produkti ir bagāti ar triptofānu, kas palīdz smadzenēm ražot melatonīnu, miega hormonu. B6 vitamīns, kas atrodams tādos pārtikas produktos kā vistas gaļa, lasis, turku zirņi, lēcas, avokado un banāni, ir iesaistīts melatonīna ražošanā, kas regulē miega ciklu.”

Lai salds miegs!