Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Kallasa piekrīt atbildēt par vīra biznesa sakariem ar Krieviju

© Scanpix

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa piekritusi nākamajās divās pirmdienās piedalīties divu Rīgikogu komisiju sēdēs, lai atbildētu uz jautājuemem par kravu pārvadājumiem uz un no Krievijas, ko veic viņas vīram Arvo Hallikam daļēji piederošais uzņēmums "Stark Logistics", ziņo laikraksts "Postimees".

Kallasa izpelnījusies kritiku par to, ka otrdien neieradās uz parlamenta valsts budžeta kontroles komisijas un pretkorupcijas komisijas kopīgo sēdi, kur viņu bija paredzēts iztaujāt .par vīra biznesa sakariem ar Krieviju. Premjere norādīja, ka sēdes laiks viņai paziņots pārāk vēlu un nav bijis saskaņojams ar jau iepriekš izstrādāto darba grafiku.

Tagad panākta vienošanās, ka viņa piedalīsies pretkorupcijas komisijas sēdē 4.septembrī plkst.10 un drošības iestāžu uzraudzības komisijas sēdē 11.septembrī plkst.13, informēja premjerministres padomniece Marisa Lindmē.

Jau vēstīts, ka Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Kallasas vīram Arvo Hallikam daļēji piederošais loģistikas uzņēmums "Stark Logistics" kara Ukrainā laikā turpina pārvadājumus uz un no Krievijas.

Lai gan Krievijai noteiktās sankcijas nav pārkāptas, opozīcija pieprasījusi Kallasas demisiju, norādot, ka premjere pastāvīgi iestājas par to, ka jebkādas biznesa attiecības ar agresorvalsti Krieviju jāpārtrauc.

Savukārt Kallasa aicinājumus atkāpties noraida, uzsverot, ka nekādu pārkāpumu nav izdarījusi.

Halliks paziņojis, ka pārdos viņam piederošos 24,8% "Stark Logistics" kapitāldaļu.